K1 i Boks

Sergeyu Kovalevu ponuđen meč protiv Canela Alvareza!

Canelo Alvarez i Sergey Kovalev
Na pomolu je dogovaranje jednog nevjerojatno uzbudljivog i iznimno velikog boks meča. Iz "Golden Boy" promocijske kuće došla je ponuda na adresu Sergeya Kovaleva, a u njoj se nalazi ime Canela Alvareza kao potencijalnog protivnika.

Sergey Kovalev trenutno se nalazi pri završetku pregovora za svoju iduću obranu titule WBO prvaka poluteške kategorije. Njegov protivnik trebao bi biti Anthony Yarde, koji je već prihvatio sve ponuđene uvjete, samo se čeka "Krushera" i njegov tim. No, onda se njegovim promotorima javila "Golden Boy" promotorska kuća s jednom nevjerojatnom ponuda. Sergeya Kovaleva žele upariti s jednom od trenutno najvećih svjetskih zvijezda, Saulom "Canelom" Alvarezom.

Glavni promotor ruskog nokautera rekao je kako je ponuda službena, no da im je trenutno problem u datumu. Yarde je protivnik naređen od strane WBO-a i Kovalev bi mogao ostati bez titule ako se ne bude borio protiv njega. Taj meč se dogovara za kolovoz, dok bi ponuda Golden Boya donijela veliki meč u rujnu. Zbog cijele situacije su na kratku pauzu stavili potvrdu meča protiv Yardea, jer je svima jasno koliko bi u slučaju meča protiv Canela više zaradili.

Canelo (52-1-2, 35 KO) je svoj posljednji meč odradio u svibnju, kad je savladao Daniel Jacobsa, tim putem obranivši WBA, WBO i The Ring titule srednje kategorije, kojima je još pridodao onu po IBF-u. Ipak, sad je ponovno spreman za odlazak u višu kategoriju, nakon što je u svom ranijem meču uzeo WBA regular titulu super srednje kategorije. Ipak, nije navedeno za koju kategoriju je Kovalevu ponuđen meč, odnosno nude li Kovalevu spuštanje u super srednju kategoriju ili je Canelo spreman otići do poluteške. Ukoliko bi se dogodio ovaj drugi slučaj, to bi 28-godišnjem Meksikancu bila četvrta kategorija u posljednje tri godine.

Sergey Kovalev (33-3-1, 28 KO) djeluje kao da se ponovno vratio na pravi put nakon dva poraza u velikim mečevima protiv Andrea Warda. Jedan od najvećih svjetskih nokautera u veljači je vratio WBO titulu osvetivši poraz od Eleidera Alvareza. Njegovi promotori nakon toga nisu uspjeli ugovoriti meč s nekim od preostalih nositelja elitnih titula kategorije do 79.5 kilograma (Gvozdyk, Beterbiev, Bivol) pa im vjerojatno zbog toga meč protiv Canela zvuči i više nego primamljivo.

Ukoliko se ovaj veliki ogled uspije dogovoriti, on bi se emitirao na DAZN-u, s kojim Canelo ima nevjerojatno bogat ugovor, zapravo prema garantiranoj zaradi to je najvrjedniji ugovor u povijesti sporta. Ipak, DAZN publika je počela zahtijevati i jednako veliko mečeve pa iz tog razloga ne treba čuditi što je Golden Boy zagrabio prema 36-godišnjem Kovalevu. Unatoč dva poraza od Warda i jednog od Alvareza, on je još uvijek ogromno ime, a činjenica je kako više ipak nije toliko moćan kao prije nekoliko godina, kad je rijetko koji protivnik s njim u ringu izdržao dulje od nekoliko rundi.

Linker
22. travanj 2024 23:40