K1 i Boks

Shakur Stevenson produžio je svoj savršeni profesionalni omjer i obranio svoju WBC titulu

Shakur Stevenson v Artem Harutyunyan

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Stevenson je još jednom dominantnom izvedbom sve bliže velikim borbama protiv najpoznatijih imena

Olimpijski srebrni medaljaš i trenutni trostruki prvak te nositelj WBC-ovog pojasa u lakoj kategoriji, Shakur Stevenson, vratio se kući u Newark i pobijedio osvajača olimpijske bronce iz 2016. godine, Artema Harutyunyana, nakon dvanaest rundi borbe u Prudential Centru u Newarku, u New Jerseyju.

Neobičan stil Harutyunyana koji je stalno išao naprijed stvarao je Stevensonu probleme u prvoj i drugoj rundi. U trećoj rundi Stevenson je našao svoj ritam, u posljednjim sekundama runde pogodio je Harutyunyana ljevicom u bradu. U četvrtoj rundi Stevenson je počeo ići naprijed, uglavnom dobro pogađajući Harutyunyana. U petoj rundi Stevenson je ponovno išao naprijed pokazujući da se Harutyunyan ne može tako dobro boriti krećući se unatrag kao kada ide unaprijed. U šestoj rundi, na polovici, Stevensonova desnica pronašla je bradu. U posljednjoj minuti Stevenson ga je ozlijedio dobrim udarcem u tijelo. Njegova brzina ruku pokazala se prevelikom za Harutyunyana, uzeo je šestu rundu zaredom.

U sedmoj rundi, na polovici, Stevenson je ozlijedio Harutyunyana lijevim aperkatom u tijelo. U devetoj rundi Harutyunyan je počeo kružiti ringom, a Stevenson ga je progonio udarcima u tijelo. Sudac Allen Huggins upozorio je Stevensona u posljednjih trideset sekundi zbog niskog udarca.

U jedanaestoj rundi, s preostalom minutom, Stevenson je snažno pogodio Harutyunyana još jednim udarcem u tijelo. U dvanaestoj i posljednjoj rundi Stevenson je tražio snažan završetak pred svojim navijačima, ali se žilavi Harutyunyan nije dao.

Bila je to jasna pobjeda za Stevensona iako je možda razočaran što nije ostvario prekid. Rezultati na sudačkim karticama su bili 119-109, 118-110 i 116-112.

U sunaslovnoj borbi večeri, WBC-ov svjetski prvak u super perolaknoj kategoriji, O‘Shaquie ‘Ice Water‘ Foster, izgubio je podijeljenom odlukom od olimpijskog zlatnog medaljaša, Robsona ‘El Brava‘ Conceicaa, nakon 12 rundi.

Rezultati ostalih borbi na priredbi:

Super perolaka: William ‘The Silent Assassin‘ Foster III izgubio je odlukom od Eridsona Garcije nakon 10 rundi.

Velter: Kelvin ‘Night Night‘ Davis pobijedio je većinskom odlukom Kevina Johnsona nakon 8 rundi.

Laka: Abdullah Mason impresionirao je zaustavivši Luisa ‘Popeyea‘ Lebrona na 1:18 treće runde od planiranih osam.

Teška: Ali Feliz pobijedio je Robinsona Pereza jednoglasnom odlukom sudaca.

Perolaka: Keith Colon zaustavio je Huntera Turbyfilla na 2:03 druge runde od planiranih 4.

Laka: Keyshawn ‘The Businessman‘ Davis pobijedio je Miguela ‘Explosiva‘ Maduena sudačkom odlukom nakon deset rundi.

Linker
06. rujan 2024 02:35