K1 i Boks

Shields se nakon povijesne pobjede sjetila scene s vaganja: 'Ivana se sada može vratiti u Hrvatsku... nije mogla ništa protiv mene'

 Screenshot (Twitter)
Claressa Shields (10-0) pobijedila je Ivanu Habazin (20-4) jednoglasnom sudačkom odlukom i osvojila WBC i WBO naslov svjetske prvakinje. Neporažena Amerikanka nakon meča u Atlantic Cityju priznala je kako nije sve prošlo prema njenom planu, ali da je u konačnici zadovoljna svojim napretkom.

Shields je u noći s petka na subotu osvojila svjetski naslov u supervelteru i tako sa svega 10 profesionalnih mečeva stigla do titule u trećoj težinskoj kategoriji. Najbrže od svih u povijesti boksa.

24-godišnjakinja iz Flinta najavila je pobjedu nokautom, ali Ivana se pokazala kao čvrsta suparnica koja je meč odvela sve do sudačkih kartica.

"Proveli smo nekoliko mjeseci u pripremama za ovu borbu. Nije ovo bilo ono što sam htjela, ali sam sretna zbog svog napretka. Rušila sam ju udarcem u tijelo. Osjećaj je sjajan. Postigla sam ovo u 10 borbi i sada sam broj jedan. Najbrža sam u povijesti koja je osvojila svjetske titule u tri kategorije", izjavila je Shields još u ringu nakon meča uoči kojeg je palo puno teških riječi s obje strane.

"Ne Ivana, ne želim tvoj sladoled. Ivana se sada može vratiti u Hrvatsku i postati svjetska prvakinja u nekom drugom pokušaju, protiv nekog drugog. Ja sam najbolja svih vremena, nije mogla ništa protiv mene", prisjetila se prvakinja i scene s dan ranije održanog vaganja.

"Želim rasti u boksu i biti još bolja. Andre Ward (bivši svjetski prvak koji se nalazio uz ring, op.a.) rekao mi je da udaram u tijelo i ja sam ga poslušala. Bio je to više udarac kroz nju, nego u nju. Nitko nije spreman za mene", zaključila je Shields.

Linker
27. travanj 2024 07:52