Regija

(VIDEO) Habazin i Shields prošle vagu: Ivana nudila svojoj protivnici sladoled, ova joj prigovarala da je debela!

Sve je spremno za sutrašnji obračun za dva pojasa svjetske prvakinje u američkom Atlantic Cityju. Najbolja hrvatska profesionalna boksačica Ivana Habazin i njezina protivnica, dvostruka olimpijska pobjednica Claressa Shiels, su u četvrtak prošle službenu vagu.

Amerikanka je na vagu stala sa 153.5 funte, odnosno 69.6 kila, što je maksimalna dopuštena kilaža za dogovorenu kategoriju. Našoj Ivani je prigovorila jer tijekom vaganja nije htjela skinuti svoju majicu.

"Čitavo vrijeme se smijem, a onda sam shvatila da je bila previše uplašena da bi skinula majicu i pokazala svoj masni trbuh. Ja sam izrezana", napisala je Shields na svom Instagramu odmah po završetku vage objavivši pritom i nekoliko fotografija.

No, naša boksačica joj nije ostala dužna. Ivana je imala 69.2 kilograma (152.5 lb), a na vaganju se pojavila sa čašicom sladoleda nudeći ga svojoj protivnici. Ideja je vjerojatno bila pokazati koliko je lako skinula kilažu za ovu kategoriju pa je i na samu vagu stala jedući ovu slasticu. Prošla je bez ikakvih problema. Uslijedilo je odmjeravanje na pozornici na kojoj se Amerikanka pojavila s kolekcijom svojih pojaseve svjetske prvakinje. Na koncu je sve prošlo mirno uz tradicionalno dobacivanje i prepiranje.

Dvoboj za WBO i WBC pojaseve svjetske prvakinje u super velter kategoriji je na rasporedu u noći s petka na subotu 11. siječnja. Ispred hrvatske boksačice je prilika karijere jer će s druge strane stajati boksačka mega zvijezda i bivša dvostruka olimpijska pobjednica. Ne treba posebno naglašavati da bi pobjeda Ivani donijela sportsku besmrtnost i bila daleko najveći uspjeh dosadašnje profesionalne karijere.



Linker
20. travanj 2024 22:29