K1 i Boks

Sin bivšeg svjetskog prvaka u kritičnom stanju nakon boksačkog sparinga

Jose i Christian Castillo
 Instagram
Nova nesreća u svijetu boksa dolazi iz Meksika, gdje je Christian Castillo završio u kritičnom stanju nakon sparinga. Riječ je o sinu bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka, Jose Luisa Castilla.

Sin meksičke legende pripremao se za svoj treći profesionalni meč te je tijekom sparinga primio udarac koji ga je poslao na pod. Tamo mu je pozlilo i ostao je bez svijesti pa je otpremljen u bolnicu gdje je krenula borba za njegov život. Nažalost, tijekom tretmana je obolio i od upale pluća pa je premješten u veću, opremljeniju bolnicu. Navodi se kako je i dalje u kritičnom stanju, no više detalja o njegovom stanju i vrsti oboljenja nije poznato.

Christian je u petak trebao nastupiti na istoj priredbi kao njegov brat Jose, koji je nakon ove nesreće također otkazao svoj nastup. Obojica su sinovi 45-godišnjeg Jose Luisa Castilla, bivšeg WBC svjetskog prvaka lake kategorije i boksača preko kojeg je Floyd Mayweather Jr. došao do svoje prve titule navedene kategorije. On se umirovio 2014. godine, nakon čega se posvetio karijerama svojih izuzetno talentiranih sinova.

Nakon što je boks zadesila smrt Maxima Dadasheva, a nakon njega i mladog Argentinca Huga Santillana, ne možemo se ne zapitati što se to događa u svijetu boksa. Nakon što su navedena dvojica u kritičnom stanju završili nakon meča, ovo je još teži slučaj jer je do hospitalizacije došlo tnakon sparinga. Možemo se samo nadati da je tijelo mladog Castilla dovoljno jako i da će pobijediti u svojoj do sada najtežoj borbi.

Linker
20. travanj 2024 16:54