K1 i Boks

Sjajne vijesti iz Joshuinog tima! Prihvatili su uvjete Tysona Furyja, poznati su datum i lokacija meča

Eddie Hearn (lijevo) i Anthony Joshua

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Čini se kako pregovori za ogromni teškaški meč napreduju krupnim koracima

Nakon što je Fury je proteklog mjeseca prošao od umirovljenja do prozivanja Oleksandra Usyka pa čak i Dereka Chisore, čini se da će ‘‘Gypsy King‘‘ na kraju ipak boksati protiv Anthonyja Joshue.

Usyk je izjavio kako ove godine vjerojatno više neće boksati i tek će sljedeće godine biti spreman za povratak u ring. Fury i njegov tim tada su se okrenuli Anthonyju Joshui kojeg je Usyk porazio proteklog mjeseca u Saudijskoj Arabiji.

AJ više ne drži niti jednu svjetsku titulu, ali i dalje pripada samom vrhu teške kategorije, a još uvijek je vjerojatno najveća zvijezda u teškoj kategoriji. Dvoboj dvojice britanskih teškaša bio bi apsolutni spektakl i svi bi ga rado pogledali.

Obojica su proteklih dana potvrdili interes za međusobnim obračunom, a iz Joshuinog tima došle su informacije kako su prihvatili uvjete Tysona Furyja i njegovih predstavnika.

‘‘Joshua-Fury nove vijesti: 258 i Matchroom Boxing mogu potvrditi u ime Anthonyja Joshue, da smo prihvatili uvjete koji su nam proteklog petka predstavljeni od strane Furyjeva tima za borbu koja bi se održala 3. prosinca (12. mjesec). Zbog smrti kraljice, složili smo se na privremeni prekid komunikacije. Sada čekamo odgovor.‘‘, na svom Twitter profilu objavila je menadžerska agencija 258MGT, a radi se o zastupnicima Anthonyja Joshue. Michael Benson, poznati boksački reporter također je prenio ovu vijest.

Ovdje ne bi trebalo biti dodatnih problema ako su to uvjeti predstavljeni od Furyjeva tima i pregovori bi trebali nastaviti teći u dobrom smjeru. Joshua je ranije izjavio kako prihvaća i 60/40 podjelu honorara u korist Furyja, dakle svi Furyjevi zahtjevi su prihvaćeni, ali ‘‘Gypsy King‘‘ odavno je poznat kao osoba koja se tijekom dana predomisli nekoliko puta. Dakle, poteškoće u pregovorima i dalje su moguće, ali nadajmo se najboljem.

Što se tiče lokacije na kojoj će se meč održati, navodno će to biti Milenijski stadion (Principality stadium) u Cardiffu. Ovaj kultni stadion u Walesu ima kapacitet od 78 tisuća gledatelja kad su boksački mečevi u pitanju i nema sumnje kako bismo svjedočili pravom spektaklu. Na prvu je pomalo zabrinjavajuća činjenica što će boksači nastupiti na stadionu početkom 12. mjeseca, naročito na Otoku gdje je vrijeme često jako nezahvalno za održavanje ovakvih evenata. Međutim, ovaj stadion u Walesu ima mogućnost zatvaranja krova i time bi se spriječio mogući utjecaj padalina na održavanje samog meča.

Preostaje nam čekati odgovor Furyja, a zatim ‘‘purse bid‘‘. Nakon toga, sve bi trebalo postati službeno, a mi bi se mogli okrenuti nevjerojatnom boksačkom spektaklu.

Linker
24. travanj 2024 05:13