K1 i Boks

Oleksandr Usyk: ‘Želim se boriti protiv Wildera, Furyjev je problem što ne želi ovu povijesnu borbu‘

 Oleksandr Usyk

 Oleksii Chumachenko/Zuma Press/Profimedia
Bit će u prvom redu u meču između Wildera i Heleniusa

Oleksandr Usyk je prošlog mjeseca po drugi puta pobijedio Anthonyja Joshuu i tako obranio IBF, WBO, IBO i WBA pojaseve koje mu je uzeo u njihovom prvom međusobnom obračunu prošle godine. Došao je Joshua spremniji nego ikad, no nije imao rješenje za uistinu odličnog Ukrajinca koji je nakon 12 rundi opet slavio.

Mnogi su smatrali da je sljedeći Usykov potez, logično, borba protiv Tysona Furyja. Čak štoviše, spominjao se i dvanaesti mjesec kao mogući termin, no ovog tjedna je došlo do zaokreta: Joshua i njegov tim su navodno prihvatili meč protiv Furyja tako da bi Usyk tu morao pričekati.

Nije tu ni Oleksandr bez opcija, a jednu je i sam predložio jučer tijekom dana. Kako prenosi BoxingScene, Usyk je izrazio želju za borbom protiv Deontayja Wildera, a bit će i uz sami ring kada se bude borio protiv Heleniusa.

‘‘Wilder je uistinu opasan borac, ta borba bi se vjerojatno održala u SAD-u. Nisam ljut jer je Fury odlučio boriti se protiv Joshue. Njegov je problem jer ne želi dopustiti fanovima da gledaju jednu od najvažnijih borbi u povijesti boksa. To je njegova krivica, a ne moja. Fury ima pravo boriti se protiv koga god želi‘‘, rekao je Usyk.

Na samom kraju je rekao kako razumije Furyjeve razloge zbog kojih se želi boriti s Joshuom, ali je istaknuo kako sa sportske strane to nije u redu.

Linker
24. travanj 2024 07:19