K1 i Boks

Sjajni Filip Hrgović nokautirao Australca u posljednjoj rundi i odnio pobjedu u borbi karijere!

Filip Hrgović (lijevo) i Demsey McKean (desno)

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Hrgović je ovom pobjedom obranio svoj status prvog izazivača po IBF-u, a njegovo ime je sada zapečaćeno među najboljima

Najboljega hrvatskoga boksača Filipa Hrgovića večeras je čekao novi izazov i ujedno prvi nastup ove godine. Nakon pobjede nad kineskim teškašem Zhileijem Zhangom, Filip nije nastupio jer je imao velikih problema prilikom pronalaska protivnika, a Demsey McKean je ipak bio taj koji je odlučio prihvatiti ovaj izazov.

Savršen u dosadašnjoj karijeri, Filip je u ovaj meč ušao sa 15 uzastopnih pobjeda te bez poraza. Pobjedom nad Zhileijem Zhangom izborio je status obaveznog izazivača prema IBF-u u teškoj kategoriji, tako da je McKean bio silno motiviran preoteti mu to prestižno mjesto.

S druge strane, Demsey McKean je također do večeras bio neporažen boksač, a u svoja 22 nastupa je 14 puta slavio nokautom. McKean je prema BoxRecovoj ljestvoci 55. boksač svijeta, a jednako kao i Filip, u meč ušao kao neporažen boksač.

image

Filip Hrgović

NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia

Filip je svoju dominaciju pokazao od prve runde, ali McKean je uistinu na loš način borbu činio pasivnom te je stalno inicirao taj klinč. Sudac ga je samo opominjao, ali akcije od njegove strane je nedostajalo jer je cijeli meč to dopuštao.

Hrgović je u meču pokazao kvalitetu, pokazao je da je boksač koji može boksati s najboljima, a McKean je uistinu bio nezgodan protivnik. Međutim, Filip je u dvanaestoj, posljednjoj rundi nokautirao McKeana i obranio svoj status obaveznog izazivača prema IBF-u.

image

Filip Hrgović (lijevo) i Demsey McKean (desno)

NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia

Što je sljedeće za Filipa ne znamo, ali znamo da mu je ova pobjeda, a pogotovo prekid trebao jer je bio gladan borbe te je pokazao da ćemo za ‘‘El Animala‘‘ u budućnosti još itekako čuti!

Hrgović vs. McKean po rundama

RUNDA 1:

Otvorio je McKean agresivno prvu rundu, a Filip je napadao lijevim krošeom kojeg je McKean dobro eskivirao. Radili su boksači prednjim direktima i ispitivali snage, McKean je pokušavao direktima u tijelo ispuhati Filipa. Hrgović je počeo pritiskati McKeana i tjerao ga je da se bori sa zadnje noge. McKean je inicirao klinč, osjetio je Hrgovićevu snagu.

RUNDA 2:

Dugim direktom je Filip otvorio rundu, a prijetio je i prednjim krošeom te ga je McKean pokušao kontrirati. Izgledao je Filip brži od protivnika, no McKean je pogodio poneki dobar udarac te je djelovao mrvicu agresivnije. McKean je mahao, ali i ulazio u klinč kad bi osjetio prijetnju. Oprezan je bio Hrgović i dobrim krošeom je zakačio McKeana. Filipovi udarci su bili konkretniji te ih je Australac itekako osjećao.

RUNDA 3:

Odmah je McKean ušao u klinč, a ponovo je agresivno otvorio rundu, ali dobrim desnim krošeom ga je Filip pogodio. Filip je bio taj koji kontrolira meč i nameće svoj tempo borbe, a pogodio je i nekoliko kratkih krošea

RUNDA 4:

Hrgović je nekoliko puta uzdrmao McKeana, ponovno je bio taj koji kontrolira tempo i dominira McKeana!

RUNDA 5:

Filip je nastavio raditi dugim direktima, ali je McKean njega dosta dobro pogodio te je taj udarac Filip jako osjetio. Filip se probudio, počeo je bacati snažne krošee te je McKean malo stao. Australac je inicirao klinč, ali Filip se brzo razdvojio te nastavio pogađati direktom u tijelo. McKean je ponovno ulazio u klinč, ali Filip je dobro desnim direktom uzdrmao McKeana!

RUNDA 6:

McKean je otvorio opet nešto agresivnije, no Filipa to nije previše impresioniralo te je nastavio svojim tempom. Dobar desni kroše iz klinča je pogodio no nije uzdrmao Australca, no kako je runda odmicala, McKean je izgledao sve lošije ali se ipak uspijevao nekako obraniti od Filipovih udaraca. McKean je stalno inicirao taj klinč.

RUNDA 7:

Prednjim direktom je McKean opet otvorio rundu, a 1-2 kombinacijom je pokušavao ugroziti Filipa. Pritiskao je McKean te opet inicirao klinč, ali Hrgović ga je okrenuo i nastavio borbu. Filip se svim silama borio da izađe iz tog klinča, a sudac je obojici dao opomenu iako je McKean taj koji je to stalno tražio! Filip je u maloj krizi, no sudac ih opet razdvaja i seli borbu na centar ringa.

RUNDA 8:

Napao je Hrgović lijevim krošeom, no McKean opet traži klinč i opet borbu dovodi do pasive. Hrgović je kontrirao McKeanove pokušaje, a Filip je centar ringa dao McKeanu koji je počeo raditi dosta ozbiljnije. Djeluju pomalo umorno, a klinč je nešto u čemu su proveli većinu ove runde. Publika je zviždala, ali McKean ne želi pustiti taj klinč.

RUNDA 9:

Agresivno je Filip krenuo sa zvukom zvona, ali ipak je ubacio u brzinu niže kako je runda odmicala. McKean je po starom običaju tražio klinč, do dobrim desnim direktom je Filip jako dobro pogodio Australca. Za sada ga nije uzdrmao, a McKean je odličnim kretnjama glavom eskivirao daljnje udarce. Sudac McKeana ponovno upozorava, ali bod mu nije oduzeo. Pogodio je dobar lijevi kroše McKean, ali Filip nastavlja raditi te je uzdrmao McKeana!

RUNDA 10:

Prepustio je Filip McKeanu centar ringa, ali ubrzo se vratio sjajnim kontrama kije su borbu dovele u centar. McKean opet u klinču, ovo uistinu izgleda sramotno. Čvrst je Australac jer je primio, barem za sada, sve što Filip baca. Dobro je McKean eskivirao Filipove udarce, ali osjeća se da su obojica već umorni i da je tempo nešto niži. Filip pogađa dobro, McKean hvata klinč.

RUNDA 11:

Filip desnim krošeom pogađa McKeana kojem su koljena klecnula, ali Australac je ostao na nogama! Naravno, odmah je išao u klinč, ali ovog se puta brzo razdvojio jer je bio svjestan da mu za pobjedu treba prekid. Stišće McKean, pogađa dobar aperkat, no Filip kontrira. Klinč je opet obilježio rundu, sudac ih je opet nekoliko puta razdvajao.

RUNDA 12:

Posljednju rundu ide na sve ili ništa, pogodio je Filipa ali nije ozbiljnije uzdrmao našeg boksača. Hrgović pogađa, sudac broji, ali sudac je prekinuo meč! Hrgović je nokautirao McKeana!

Linker
18. travanj 2024 20:46