K1 i Boks

‘Skoro sam ga izbacio iz ringa nekoliko puta. On neće moći pružiti bolju izvedbu, a ja ću mudrije birati udarce‘

Fabio Wardley (lijevo) vs. Frazer Clarke (desno)

 SKY SPORTS
Britanska boksačka javnost ne može dočekati 12. listopada jer će se tada odviti dugo iščekivani teškaški revanš

Fabio Wardley vjeruje da Frazer Clarke neće moći pružiti bolju izvedbu u njihovom revanšu 12. listopada.

Wardley i Clarke prvi su se put susreli u ožujku, boreći se za titule britanskog i Commonwealth prvaka u teškoj kategoriji. Njihova borba završila je neodlučeno, a pozivi za revanš pojavili su se odmah nakon borbe.

Revanš između Wardleyja i Clarkea nedavno je potvrđen kao dio predborbi na priredbi Artur Beterbiev-Dmitry Bivol u Rijadu, Saudijska Arabija. Wardley, 29-godišnjak koji je nedavno potpisao ugovor s Queensberry Promotions izjavio je: "Mislim da svi znaju što mogu očekivati. Smatram da ćemo nastaviti točno ondje gdje smo stali u prvoj borbi i da ćemo krenuti u nastavak, kao da je 13. runda.

"Pogledali smo borbu mnogo puta – ja i moj tim. Postoji puno malih prilagodbi koje treba napraviti – ništa preteško. Borio sam se prilično dobro; nije to bila najbolja verzija mene, ali bio sam zadovoljan."

Iako je Wardley bio zadovoljan svojom izvedbom, istaknuo je područja za poboljšanje. U nekoliko je navrata uzdrmao Clarkea i srušio ga u petoj rundi, ali nije uspio dovršiti posao.

"Postoje male prilagodbe koje možemo napraviti usput" rekao je Wardley. "Općenito sam bio relativno zadovoljan svojom izvedbom."

"Skoro sam ga izbacio iz ringa nekoliko puta i srušio ga, ali u određenim trenucima sam požurio. Moram si uzeti vremena kada ga uzdrmam i bolje birati udarce. Ali osim toga, općenito sam bio zadovoljan."

Clarke je najavio da će donijeti potpuno novi plan igre u revanš, s kojim se Wardley neće moći nositi. Međutim, Wardley vjeruje da je Clarke u prvom dvoboju pružio svoju maksimalnu izvedbu te da, s 33 godine, neće moći napraviti značajan napredak.

"Što se tiče moje izvedbe, to je vjerojatno bilo šest ili sedam od deset" rekao je Wardley. "To je Frazer doveo do njegovih krajnjih granica i najbolje što je mogao ponuditi."

"Mislim li da ima još puno toga za ponuditi? Ne. Ne vjerujem da će imati puno novih trikova. Postoji ona izreka o starim psima i novim trikovima – mislim da on nema previše novih trikova u rukavu."

"Taj ga je meč gurnuo do krajnjih granica, dok sam ja još uvijek mlad i svjež. Još uvijek učim iz svake borbe, a puno sam toga naučio iz te borbe što ću donijeti u sljedeću."

Linker
05. rujan 2024 10:21