K1 i Boks

Službeno dogovoren spektakularni meč Duboisa i Joycea

Dubois vs. Joyce
 Twitter
Službeno je potvrđen boksački meč za britansku teškašku titulu između neporaženih Joea Joycea i Daniela Duboisa. Oni će se u ringu susresti 11. travnja u londonskoj O2 Areni.

Ovime je Joyce i službeno odustao od europske titule, gdje mu se kao protivnik spominjao i Filip Hrgović. Njegov tim i on su procijenili kako bi britanski dvoboj protiv Duboisa imao više smisla te kako u startu njime i više dobiva.

22-godišnji Dubois (14-0, 13 KO) vrlo je brzo izgradio svoje ime. Iako je profesionalac tek dvije i pol godine, kombinacija njegovog impresivnog izgleda te još impresivnijeg načina završavanja mečeva dovela je do toga da su ga britanski mediji i fanovi brzo počeli proglašavati idućom velikom stvari. U profesionalce je ušao nakon kratke amaterske karijere (dvije pobjede i tri poraza), a Boxrec ga trenutno stavlja na 25. mjesto svjetskih teškaša.

34-godišnji srebrni olimpijac iz Rio de Janeira, Joe Joyce (10-0, 9 KO), s prošlogodišnja tri meča pokazao je ozbiljne namjere te se u ovoj godini nada napadu na neku od svjetskih titula. Pobjeda u pravom boksačkom "derbiju", kako svakako možemo karakterizirati meč protiv Duboisa, bi ga sigurno tamo usmjerila.

Glavni promotor ovog meča bit će Frank Warren, a održat će se 11. travnja u O2 Areni. Velik interes za ovaj teškaški okršaj bit će i u SAD-u pa se tako već spominje kako će prava prijenosa otkupiti ESPN. Uz takav veliki interes svakako će i pobjeda značiti više.

Linker
16. travanj 2024 03:15