K1 i Boks

Spektakl u Rijadu prepun je ‘mismatcheva‘? Pogledajte što kažu kladionice, favoriti su više nego izraženi

Anthony Joshua

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Prema mišljenju kladionica, svaki večerašnji meč nudi jasnog i uvjerljivog favorita

‘‘Day of Reckoning‘‘ event je koji vam konstantno najavljujemo kao ponajbolji i ponajveći event u povijesti boksa. Mnošto velikih imena okupljeno je u sklopu istog eventa.

Tako ćemo u istoj večeri gledati nove nastupe Anthonyja Joshue, Deontayja Wildera, Filipa Hrgovića, Dmitryja Bivola, Daniela Duboisa, Josepha Parkera itd.

No, međutim, ako ćemo suditi po koeficijentima od strane kladionica, ovo će biti event bez previše napetih i uzbudljivih mečeva. Naime, velik dio večerašnjih mečeva ima izražene favorite i pobjede njihovih protivnika tumačile bi se kao ogromna iznenađenja.

Naravno da je Filip Hrgović jedan od najvećih favorita na cijelom eventu. U velikim stranim kladonicama, 1,02 je iznos koeficijenta na njegovu pobjedu, dok se koeficijent na pobjedu Marka De Morija kreće od 15,00 do 19,00. Prema Crobetovim koeficijentima, 1,05 iznosi koeficijent na pobjedu Hrgovića, a čak 16,00 na pobjedu De Morija.

Gotovo identična je situacija s borbom između Dmitryja Bivola i Lyndona Arthura. Bivol je poput Hrgovića ogroman favorit, a Lyndon Arthur veliki je autsajder.

Zanimljivo je da kladionice jako male šanse daju Josephu Parkeru i Ottu Wallinu. Koeficijent na Parkerovu pobjedu protiv Wildera kreće se od 4,80 do 5,80 (4,80 u Crobetu), dok je koeficijent na Wallinovu pobjedu u rasponu od 3,80 do 4,75.

Najmanji favorit zapravo je Daniel Dubois, iako koeficijent na njegovu pobjedu također nije visok. Od 1,35 do 1,45 varira koeficijent na pobjedu britanskog teškaša, dok je Jarrell Miller osjetan autsajder (2,80 - 3,10).

image

Koeficijenti velikih svjetskih kladionica

Bestfightodds.com

Iznenađenja će sigurno biti, a koeficijenti na iznenađenja uistinu su veliki. Nadajmo se da nećemo dobiti event prepun ‘mismatcheva‘ te da ćemo uživati u uzbudljivim i napetim mečevima. Naravno, neka Hrgović svoju borbu odradi rutinski, a nemamo ništa protiv da svi ostali mečevi budu pravi ratovi.

Linker
27. travanj 2024 06:16