K1 i Boks

‘Sramotno je koliko je boksača odbilo borbu s njim, on je najizbjegavaniji teškaš na planetu!‘

Billy Nelson

 Screenshot/YouTube (iFL TV)
Billy Nelson frustriran je situacijom u kojoj se nalazi njegov pulen Martin Bakole

Martin Bakole (20-1, 15 nokauta) posljednji je put u ring zakoračio krajem listopada prošle godine, kada je na priredbi u Rijadu pobijedio Carlosa Takama tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. Opasni kongoanski teškaš trenutno se nalazi na poziciji prvog izazivača po WBA-u, dok na BoxRecovoj ljestvici zauzima 18. mjesto, no unatoč tome, on i njegov tim nezadovoljni su s procesom traženja novih protivnika, osobito velikih teškaških imena.

Tijekom intervjua za Boxing Social, naime, Bakoleovom treneru Billyju Nelsonu postavljeno je pitanje o potencijalnim mečevima s Josephom Parkerom, Anthonyjem Joshuom, Agitom Kabayelom i Danielom Duboisom, a iz njegovog su se odgovora mogle iščitati poprilične frustracije.

"Trojici od te četvorice ponuđena je borba i oni su je odbili. On je najizbjegavaniji teškaš na planetu i to je sramotno. Sramotan je broj ljudi kojima je ponuđena borba s Martinom i koji su rekli ne", istaknuo je Nelson, pa se osvrnuo na poruke dijela boksačke javnosti koji smatra kako bi se Bakole trebao ponovno boriti s Michaelom Hunterom, čovjekom koji mu je nanio jedini poraz u karijeri:

"Svi pričaju revanšu s Hunterom, zašto bismo se mi s prvom pozicijom na WBA ljestvici borili protiv nekoga tko uopće nije rangiran? Zašto bismo to učinili kada on pobjedom protiv Huntera ne dobiva ništa?".

Škotski trener u zaključnom je dijelu razgovora iznio koje su želje njega i njegovog pulena za buduće mečeve: "Ono što Martinu treba je borba za obveznog izazivača, naslov ili privremeni naslov. Treba mu nešto što će ga gurnuti prema naprijed".

Upravo bi borba za obveznog izazivača mogla biti sljedeća za Bakolea, budući da je WBA 15. siječnja naredio "final eliminator" između njega i Cassiusa Chaneyja (23-1, 16 nokauta), koji na ljestvici te organizacije zauzima sedmu poziciju. WBA je dvojici teškaša dao rok od 30 dana da postignu dogovor, no Nelson je u drugom intervjuu (iFL TV) istaknuo kako se još ništa nije konkretiziralo po pitanje te eventualne borbe.

Linker
03. svibanj 2024 06:30