K1 i Boks

‘Stari pas‘ Chisora ipak neće u mirovinu: ‘Borit ću se s Dillianom Whyteom u trilogiji pod jednim uvjetom...‘

Derek Chisora

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO
Izgleda da je boks više od profesije za Chisoru, ne planira se ostaviti boksačkih rukavica u dogledno vrijeme

Derek Chisora izrazio je spremnost za trilogiju s Dillianom Whyteom nakon što je iznenadio mnoge pobjedom nad Joeom Joyceom.

Chisora, kojeg su mnogi otpisali prije borbe protiv Joycea, pružio je izvanrednu izvedbu i svladao svog domaćeg rivala u iscrpljujućoj borbi. Od početka je krenuo žestoko, a činilo se da desnim krošeom pogađa po volji, dok Joyce nije pokazivao znakove uznemirenosti sve do devete runde, kada ga je Chisora konačno srušio.

Joyce se, međutim, brzo digao s poda i nastavio loviti iscrpljenog Chisoru. Chisora, sada 40-godišnjak, bio je na "rezervi", ali to ga nije spriječilo da nastavi udarati i odnese pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca.

Chisora je priznao da ga je 38-godišnji Joyce iznenadio svojom izdržljivošću.

"Znao sam da je tvrd, ali, Isuse Kriste, taj čovjek je stvarno tvrd" našalio se Chisora. "Bio sam umoran i morao sam se duboko potruditi jer nisam boksao godinu dana. Morate shvatiti da je treniranje i sparing potpuno drugačije od stvarne borbe. Nisam bio u ringu godinu dana i sve je postalo teže, ali jednostavno sam morao stisnuti zube i izdržati, bilo je teško. Morao sam osvojiti prvih pet rundi jer sam znao da ću dobiti dvije od sljedećih pet i tako pobijediti. To je bila cijela poanta, krenuti brzo i držati se toga. Morali smo osvojiti prvih pet rundi."

Nakon borbe, Chisora je potvrdio da nema namjeru povući se te planira još dva meča. Spomenuo je mogući datum u prosincu u Manchesteru, a trilogija s Dillianom Whyteom mogla bi biti opcija. Njih dvojica su prije osam godina priredili pravi boksački klasik za britansku titulu u Manchester Areni, gdje je Whyte pobijedio tijesnom odlukom. Dvije godine kasnije susreli su se u revanšu, a ovaj put Whyte je nokautirao Chisoru u iznimno napetoj borbi. Sada, nakon Whyteove neaktivnosti zbog pozitivnih rezultata na doping testovima i Chisorine pobjede nad Joyceom, treći susret bi se mogao održati.

"Imat ću revanš s Dillianom Whyteom sve dok je čist, sto posto" izjavio je Chisora. "Nema smisla boriti se s nekim tko nije čist, ali ako želi revanš, dat ću mu ga."

Linker
18. rujan 2024 07:13