K1 i Boks

Što kažu kladionice? Tyson Fury enorman je favorit protiv Francisa Ngannoua

 FAYEZ NURELDINE Afp
Teško je reći da ovo nije bilo očekivano

Neće ovo biti još jedna uobičajena borilačka subota. Nećemo gledati UFC, niti je u centru pažnje nekakav boksački meč u kojem je ulog svjetska titula.

Sva pažnja večeras će biti usmjerena ka Saudijskoj Arabiji, točnije Rijadu, a u centru pažnje naći će se Francis Ngannou i Tyson Fury. Radi se o meču koji mnogi promatraju kao svojevrsnu egzibiciju, iako se radi o profesionalnom boksačkom meču.

Teško je pridavati veliku ozbiljnost borbi u kojoj će na jednoj strani ringa stajati Fury (33-0-1), neporaženi teškaš i WBC-ov svjetski prvak, a na suprotnoj strani ringa naći će se Ngannou, borac bez apsolutno ikakvog profesionalnog boksačkog iskustva.

Francis Ngannou proslavljeni je MMA borac i nekadašnji UFC-ov prvak teške kategorije. Boksački meč ishodio je na temelju svoje reputacije koju je izgradio baveći se MMA-om, a gotovo je nemoguće pronaći način na koji Ngannou može ugroziti Furyja. Ali, jedan način ipak postoji, a taj jedan bio je dovoljan da Ngannou ishodi ovaj meč.

Tu aludiramo na Francisovu nokautersku snagu. "Predator" posjeduje nevjerojatno razoran udarac kojim je brutalno ‘‘gasio‘‘ većinu svojih protivnika unutar kaveza, a dokle god postoji mogućnost da dohvati Furyja, postoji i mogućnost da ga nokautira. Taj faktor daje određenu draž ovom meču, kao i mogućnost da svjedočimo jednom od najvećih borilačkih iznenađenja u ovom stoljeću.

Ipak, činjenično je da je Fury, kao što smo i rekli, ogroman favorit, što potvrđuje i stanje na kladionicama. Kvota na pobjedu Furyja jest 1,10, dok slavlje Ngannoua kotira od 6,00 do 6,60.

Vidljivo je koliko se favorizira "Gypsy King", ali, tko zna...

Linker
08. svibanj 2024 10:17