K1 i Boks

Što slijedi za Habazin nakon ovog poraza? Ne treba očajavati, imajte na umu da je uletila u borbu par dana prije

Terri Harper (right) in action against Ivana Habazin during their WBA World Super Welterweight fight at the AO Arena, Manchester. Picture date: Saturday May 27, 2023.,Image: 779710367, License: Rights-managed, Restrictions: Use subject to restrictions. Editorial use only, no commercial use without prior consent from rights holder., Model Release: no, Credit line: Martin Rickett/PA Images/Profimedia

 MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Martin Rickett/pa Images/profimedia
Harper je na kraju upisala podosta uvjerljivu pobjedu

Iako smo se nadali da će rezultat biti nešto drugačiji, Ivana Habazin nije uspjela osvojiti pojas u super velter kategoriji WBA organizacije. Bolja od nje bila je engleska boksačica Terri Harper koja je na kraju odnijela pobjedu te se okitila pojasom.

Koliko god da je naša predstavnica pokušavala napraviti nešto što bi joj donijelo prevagu u ovoj borbi, Harper je jednostavno bila brža i bolja te je bez nekih većih problema priskrbila pobjedu, no ne treba očajavati zbog toga, već sasvim suprotno. Treba imati na umu da je Habazin pristala na ovu borbu samo nekoliko dana prije nje te je sasvim jasno da se nije mogla adekvatno pripremiti na nju.

Harper je trebala boksati prošli tjedan u Dublinu na eventu koji su predvodile Katie Taylor i Chantelle Cameron, ali njena protivnica Cecilia Braekhus otkazala je borbu jutro uoči samog meča.Samim time evidentno je da je bila puno spremnija od naše borkinje, koja je usprkos svemu pružila jako dobar otpor te pokazala kvalitetu koju posjeduje.

Nema potrebe brinuti za budućnost u kojoj će imati što pokazati jer prije ove borbe imala je šest pobjeda u sedam nastupa, a taj jedan poraz došao je od Claresse Shields, što se apsolutno ne može zamjeriti. Koji će biti njen idući korak u karijeri, trenutno ne možemo znati, no sigurni smo da će ona i njen tim naći način da se vrati na pobjednički kolosijek, a pričekat ćemo vidjeti što ona ima reći nakon ovoga meča te iako zasigurno neće biti sretna ishodom, može biti zadovoljna svojom izvedbom u ovim okolnostima koje su ju snašle.

Linker
20. travanj 2024 07:09