K1 i Boks

Ivana Habazin dobit će novu priliku napasti pojas! WBC naredio prvakinji da brani titulu, čeka se datum i lokacija

Ivana Habazin

 Gregory Shamus/Getty images/Profimedia
Dok čekamo datum i lokaciju, Ivani možemo samo poželjeti uspješne pripreme i da nam nakon ovoga meča pojas donese u Hrvatsku

Naša najbolja boksačica, Ivana Habazin, ove godine je napala WBA titulu u super velter kategoriji protiv odlične Terri Harper, no nažalost ga nije uspjela osvojiti. Odlukom sudaca je poražena u Manchesteru, a onda se u devetom mjesecu ove godine vratila i također sudačkom odlukom svladala Timeu Belik.

Sada za Ivanu, ali i za hrvatski boks stižu dobre vijesti – Charles Muniz, Ivanin menadžer, pobijedio je u licitaciji honorara te će njegova privatna firma, Prianha 1 LLC, dobiti prava da organizira meč za titulu između Ivane i odlične Jessice McCaskill!

Inače, Jessica McCaskill je američka boksačica koja trenutno drži WBA, WBC i IBO titule u ženskoj velter kategoriji, a Ivana će priliku dobiti prema naredbi WBC-a. Kako još prenosi portal BoxingScene, Muniz je meč platio 82,500 dolara, a prvakinja McCaskill će dobiti 70 posto – oko 51,975 dolara. Ivani će dakle pripasti 30 posto te će zaraditi 22,275 dolara, ali i velika prilika da pojas donese u Hrvatsku.

Datum i točna lokacija ovog meča za titulu još uvijek nije poznata, a ovoga puta Ivana ne bi trebala u meč za titulu uskakati na ‘‘short notice‘‘ kako je to bilo u spomenutom meču protiv Terri Harper ranije ove godine.

Dok čekamo datum i lokaciju, Ivani možemo samo poželjeti uspješne pripreme i da nam nakon ovoga meča pojas donese u Hrvatsku.

Ivana, sretno!

Linker
29. travanj 2024 00:11