K1 i Boks

Strašni Terence Crawford ispisao povijest: Shawn Porter završen je prvi put u karijeri!

Terence Crawford

 Screenshot (youtube, Top Rank)
34-godišnji američki boksač došao je do 38. pobjede u jednako toliko nastupa

Nevjerojatni Terence Crawford došao je do nove pobjede, ukupno 38. u svojoj profesionalnoj karijeri (38-0-0). Shawn Porter (31-4-1) nije ga uspio savladati u meču za WBO prvaka velter kategorije. Naprotiv, Terence Crawford upisao se u povijest kao prvi čovjek koji je prekidom savladao Shawna Portera u njegovih 36 profesionalnih nastupa.

Crawford je do vjerojatno najimpresivnije pobjede u karijeri došao prekidom u desetoj rundi borbe. Kenny Porter, otac, a ujedno i trener Shawna Portera mahao je bijelim ručnikom tokom desete runde, a borba je nakon tog prekinuta. Dvaput je Crawford slao Portera na pod, u ranoj fazi desete runde. Uspijevao se Porter ustati i nastaviti meč, no njegov otac donio je konačnu presudu.

Shawn Porter na taj način prvi put je zapravo zapravo poražen nokautom (tehničkim), dok je ''Bud'' Crawford došao do 29. slavlja nokautom.

Pokušavao je Porter onako kako je Crawford zapravo i očekivao, agresivnim pristupom i presingom. Međutim, Crawford se sjajno koristio, pogađao je i kretao se u raznim kutevima te je prisiljavao Portera na puno razmišljanja. Crawford inače voli mijenjati gardove tokom borbe, no sada je samo u prvoj rundi boksao u kontragardu. Puno su borbi završavali u klinču tokom te runde, a Crawford je ubrzo promijenio svoj gard.

Tokom treće runde, ''Bud'' je Porteru stvorio posjekotinu iznad desnog oka. Kad god bi Porter pokušao biti agresivniji, Crawford bi ga brzo isforsirao klinč i na taj način bi neutralizirao napade svog protivnika. Sjajne su bile i kontre Crawforda, no treba reći kako je i Shawn Porter imao dobrih faza u meču. Četiri od prvih devet rundi, osvojio je Porter na dvama sudačkim karticama, dok mu je jedan sudac dodijelio tri runde u njegovu korist.

''Udarci kojima me pogađao bili su prečisti. Dobro sam ih osjetio, a moj tajming nije bio dobar te mi nije dopuštao da uhvatim svoj ritam. On je dinamitan tip unutar i izvan ringa. Čestitam mu, najbolji je tip s kojim sam ikada boksao.'', opisao je Porter svoje iskustvo boksanja s Crawfordom, netom nakon meča.

Shawn Porter kao bivši IBF-ov i WBC-ov prvak velter kategorije definitivno je jedan od najvećih boksača s kojima se Crawford borio u svojoj bogatoj karijeri. Međutim, 34-godišnji ''Bud'' i dalje je neporažen, a preostaje nam vidjeti što je iduće za boksača koji mnogi vide kao čak i najboljeg na svijetu. Peti put zaredom, obranio je Terence WBO titulu prvaka u velteru. Prema Boxrecovoj ''P4P'' ljestvici, Crawford je četvrtorangirani boksač svijeta, dok je u velter kategoriji na prvom mjestu. Možda je napokon vrijeme da se obračuna s Errolom Spenceom (27-0-0), neporaženim prvakom velter kategorije prema WBC-u i IBF-u.

Što se Shawna Portera tiče, 34-godišnjak se umirovio na konferenciji za medije nakon meča. Porter je objasnio kako bi to napravio čak i da je pobijedio. Objasnio je Porter da se borio sa svima iz vrha te da mu ne preostaje više ništa za napraviti u ovom sportu. Njegovo zdravlje i financije u dobrom su stanju, a sada se može u potpunosti posvetiti poslu analitičara na Fox Sports televiziji

Linker
18. travanj 2024 21:01