K1 i Boks

Sve je spremno za veliki boksački spektakl: Kambosos imao problema na vaganju, Haney ga kritizirao

George Kambosos i Devin Haney

 William WEST/AFP/Profimedia
Rani nedjeljni sati dat će nam neprikosnovenog prvaka lake kategorije u boksu

Pravi boksački spektakl čeka nas u ranim nedjeljnim satima. Melbourne će ugostiti meč za ujedinjenje titula u lakoj kategoriji, a obračunat će se domaći predstavnik George Kambosos (20-0, 10 KO) i Amerikanac Devin Haney (27-0, 15 KO).

Oba boksača pripadaju samoj kremi svjetskog boksačkog vrha. Haney je WBC-ov prvak lake kategorije, dok Kambosos drži WBO, WBA i IBF pojaseve.

Meč za prvaka lake kategorije (-135 lbs) umalo je svjedočio istim problemima kao nedavni UFC-ov meč za titulu u lakoj kategoriji (-155 lbs). Naime, Kambosos je imao određenih problema na vaganju.

Australac je na vagu stao sa 135.36 ''pounda'', a dobio je dodatna dva sata kako bi skinuo višak od 0.36 lbs. Uspio je Kambosos na koncu zadovoljiti propisanu kilažu te se u drugom pokušaju pojavio sa 134.49 ''pounda''.

Devin Haney prošao je od prvog pokušaja, a vaga mu je pokazala 134.92 ''pounda''.

Kambosos je naišao na određene kritike nakon poteškoća na vagi, naročito zato što je svih 23 ostalih predstavnika ove priredbe prošlo iz prvog pokušaja.

''On je ispijen i suh. Ali ja sam istinski prvak, a istinski prvaci uspješno odrađuju vaganje.'', rekao je Haney nedugo nakon službenog vaganja, dok je Kambosos mirno odgovorio na kritike.

''Ovo ništa ne mijenja, osim njegovog mindseta. Radi se o umijeću ratovanja, klasičnoj obmani. Ja sam spreman, više nego spreman. Sve se događa s razlogom.''

Kambosos i Haney trebali bi krenuti prema ringu oko 05:30h ujutro, a meč bi trebao startati oko 06:00h ujutro. Radi se o pravoj boksačkoj poslastici i tko god je u mogućnosti pogledati ovaj meč, ne bi ga trebao preskočiti.

Linker
24. travanj 2024 18:53