Regija

Donald Ćosić upisao prvi poraz u karijeri: Čekaju se nastupi Ahmeda VIle i Ivice Truščeka

Donald Ćosić (lijevo) i Adam Palasz

 Screenshot (youtube, Oktagon)
Nažalost, ozljeda koljena spriječila je Donka da nastavi meč kojim je dominirao

Večerašnja Oktagon 33 priredba nije dobro započela za regionalne predstavnike. Donald Ćosić (3-1-0) prvi je kročio u kavez, no upisao je poraz u prvoj rundi.

Porazio ga je iskusniji Poljak Adam Palasz (7-1-0), no do prekida je došlo zbog ozljede hrvatskog teškaša.

Već od samog početka, Ćosić je očekivano krenuo po rušenje. Donko je borac koji prefeira borbu u parteru i nakon 30-ak sekundi uspio je srušiti Palasza, no nakon ''scramblea'', Poljak završava kao gornji. Pokušao je Donald napasti nogu protivnika ''submissionom'', Palasz se pridigao, a Ćosić sjajnim double leg rušenjem je vratio borbu u parter i ovaj put je preuzeo gornju, dominantnu poziciju. Nekoliko dobrih udaraca uputio je Donko u glavu svog protivnika, a konstantno je tražio prolazak garda kako bi došao do još bolje pozicije. Pokušao se Palasz pridići sredinom runde, ali Donald to iskorištava i dolazi do kontrole iz ''sidea''.

Uspio je Palasz odvojiti Donalda od sebe nakon nešto više od tri minute borbe, a na prvu nije bilo jasno što se događa s Ćosićem i zašto ne inicira novi napad. Ubrzo je Donald uz bolan jauk završio na leđima i uhvatio se za desno koljeno. ''Izdalo'' je koljeno našeg borca koji više nije mogao nastaviti, a Palasz je unatoč jaucima našeg borca pokušao uputiti udarac u glavu Ćosića. Podosta nesportski potez Poljaka, jer bilo je više nego jasno kako se Ćosić više ne može boriti i da će sudac svakog trenutka prekinuti meč.

Donald Ćosić hrvatski je borac s njemačkom adresom, a u svom debiju za Oktagon upisao je svoj prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Šteta što se Donko ozlijedio jer sve do tog trenutka, dominirao je borbom protiv favoriziranog protivnika.

Do kraja večeri nastupit će Ahmed Vila kojeg čeka Jaroslav Pokorny (14-9-0) i Ivica Trušček koji će se boriti protiv Christiana Jungwirtha (11-5-0).

Linker
25. travanj 2024 11:22