K1 i Boks

‘Sve je to laž i gluma gora od pantomime! On samo igra svoju ulogu i drži se scenarija koji su mu dali!‘

Mike Tyson i Jake Paul

 Erik Pendzich/Shutterstock Editorial/Profimedia
Carl Froch vjeruje kako je sve povezano s borbom Paula i Tysona - inscenirano

Nakon što je Jake Paul krajem prošlog mjeseca pobijedio Mikea Perryja tehničkim nokautom u šestoj rundi, fokus publike u kontekstu ovog boksača/YouTubera ponovno je u potpunosti usmjeren na njegov meč koji je bio prvotno ugovoren - onaj protiv Mikea Tysona. Posljednjih tjedana mnogu su se borci oglašavali po pitanju te borbe i iznosili svoje mišljenje, a u tabor onih koji kritički gledaju na okršaj 58-godišnjeg "Iron Mike" i 31 godinu mlađeg "Problem Childa", svrstao se i Carl Froch.

Bivši svjetski prvak (WBC, WBA i IBF) u supersrednjoj kategoriji otišao je i korak dalje od prethodnih kritičara, ustvrdio da je sve povezano s predmetnom borbom - inscenirano - a povod takvom stavu bila je nedavna medijska konferencija na kojoj su se Paul i Tyson sučelili.

"Smatram da Tyson samo igra svoju ulogu. Po mom mišljenju, vjerojatno je dobio scenarij kojeg se drži. Na press konferenciji je došlo do nekakve polovične gužve, Paul je samo stajao i trudio se izgledati ozbiljno, nije čak ništa ni rekao i meni je to sve izgledalo odglumljeno i lažno", rekao je Froch na svom YouTube kanalu pa nastavio u istom tonu:

"To nije čak ni pantomima, to je gore od pantomime i za mene kao bivšeg profesionalnog boksača to jednostavno nije ugodno gledati. Želimo vidjeti kako će Paul biti zdrobljen i Tyson ga može onesvijestiti, ali to se, nažalost, u stvarnosti neće dogoditi. Šteta je što Tyson uopće ulazi u ring s tim idiotom. To je svijet klauna i ne sviđa mi se, ali nadam se da će Tyson barem proći bez ozljeda i zaraditi koji dolar".

Podsjetimo, Paul i Tyson snage su trebali odmjeriti još 20. srpnja no borba je bila odgođena zbog zdravstvenih problema nekadašnjeg apsolutnog teškaškog prvaka. Tyson je, naime, tijekom leta iz Miamija za Los Angeles, imao tegobe u vidu mučnine i vrtoglavice, povezanih s čirom na želucu. Po slijetanju mu je pružena liječnička pomoć, a on je, nedugo potom, tvrdio kako se osjeća dobro i da je spreman za borbu s Paulom, no ispostavilo se da njegove inicijalne prognoze baš i ne odgovaraju realnom stanju. Problemi s čirom zaustavili su njegov trenažni proces, a Netflix i MVP najavili su odgodu borbe.

Mnogi borilački fanovi na društvenim su mrežama tih dana isticali kako se borba između legendarnog teškaša i YouTubera ne treba ni dogoditi, no 15. studenog ipak će biti uprizorena u Arlingtonu (Texas, Sjedinjene Američke Države), uz prijenos na Netflixu.

Linker
27. kolovoz 2024 21:31