K1 i Boks

Jake Paul udijelio savjet Furyju: ‘Ovo mora učiniti ukoliko želi pobijediti Usyka u revanšu. Ponovno će biti bliska borba‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Hoće li Fury uspjeti ovoga puta pobijediti fenomenalnog Usyka, saznat ćemo u samom finišu ove godine

Tyson Fury i Oleksandr Usyk sastat će se u velikom revanšu 21. prosinca (dvanaesti mjesec) ove godine. Kako god, ovoga puta status apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji neće biti ulog, jer je Usyk napustio svoj pojas prvaka prema IBF-u, a taj pojas sada je u vlasništvu Daniela Duboisa.

Izgledao je Fury jako dobro početkom meča protiv Usyka, djelovalo je kao da će njegovi udarci biti previše za Usyka. Međutim, kako je meč odmicao, Usyk je postajao sve bolji te je na kraju meč odveo u svoju korist. U jednom trenutku je imao gotovog Furyja na konopcima, međutim, meč nije uspio završiti.

Mnogi su primijetili da je Fury u drugom dijelu meča jednostavno stao. Usyk je to prepoznao i tako ga pobijedio, a Jake Paul je na osnovu toga Furyju dao savjete za revanš:

‘‘Drugi meč će biti jako težak, čovječe. Sigurno sam smatrao da će Usyk pobijediti u prvom meču, iako je bila vrlo bliska borba. Posljednja runda je ta koja je prevagnula. Ali Tyson radi ono što radi najbolje, a u revanšima je posebno dobar‘‘, rekao je Paul za talkSPORT.

‘‘Krenut će jače nego ikada, ali isto će učiniti i Usyk. To će biti još jedna vrlo bliska borba, vjerujem. Tyson jednostavno mora pustiti ruke. U posljednjim rundama je samo stao‘‘, dodao je.

Hoće li Fury uspjeti ovoga puta pobijediti fenomenalnog Usyka, saznat ćemo u samom finišu ove godine. Pobjednik ovog meča neće postati apsolutnim prvakom, no Fury će svejedno biti jako motiviran osvetiti jedini poraz u svojoj karijeri.

Linker
10. rujan 2024 13:00