K1 i Boks

Svi su samo gledali što to rade Hrvatice i Hrvati: Sa Svjetskog prvenstva stiže gotovo nestvaran podvig!

Andrej Kedveš

 ANTE CIZMIC
Naši predstavnici su u četvrtak bili jednostavno briljantni, dosezali su finale za finalom

Znalo se da je Hrvatska jedna od najjačih svjetskih sila u kickboxingu. Ali da će nacionalna vrsta u jednom danu napraviti podvig i osigurati 12 finala u ringovnim disciplinama, e to je ipak bilo teško za povjerovati. Ali Hrvatice i Hrvati su bili jednostavno briljantni, majstorskim izvedbama dosezali su finale za finalom, svi u dvorani su samo gledali što to rade borkinje i borci u ‘kockastom’. Izbornici Miljenko Šarac i Igor Ivošević samo su se smješkali...

Za klince iz vrtića Petar Pan

Hrvatski junaci i junakinje u četvrtak su ringu bili su Helena Jurišić, Ana Bajić, Lucija Bilobrk i Ana Stojanović kod djevojaka, te Anto Širić, Andrej Kedveš, Ivan Bertić, Antonio Krajinović, Ante Verunica, Ante Buzov, Luka Žuljević i Nikica Radonić! Dvanaest veličanstvenih! I oni koji su u ringu izgubili u polufinalima zaslužuju čestitke jer su dali apsolutno sve od sebe. Na brončanim medaljama su ostali Snježana Prgomet, Marco Opšivač i Borna Bilandžić. Dakle, od 15 polufinala, Hrvatska je pobijedila u - 12! Gotovo nestvarno, pišu Sportske novosti.

- Molim vas napišite da je ovo moje finale poklanjam djeci u splitskom vrtiću Petar Pan - kazala nam je cura iz Mornara, Ana Bajić.

Ta sjajna borkinja radi kao teta u vrtiću, nema bolje ‘tete kickboksačice’ na Globusu. Pokazivala nam je kako su je klinceze i klinci ispratili na ovo Svjetsko prvenstvo. Nacrtali su svoju tetu s medaljom oko vrata. Znaju djeca...

A njezina kolegica iz Mornara Helena Jurišić, legendarna borkinja uspjela je u dramatičnoj borbi pobijediti borkinju iz Srbije, okršaj je zaista bio žestok, a popularna Hele je uspjela odraditi najbolje udarce kad je najviše trebalo, tako da je njen brat, ujedno i trener Dario Jurišić mogao samo uživati.

I druga dva ženska finala otišla su u grad pod Marjanom. Cure iz Pit Bulla Marka Žaje i Gordana Vatavuka, Lucija Bilobrk i Ana Stojanović bile su super i zasluženo idu u borbu za zlatnu kolajnu. Luciju, jednu od naših najboljih borkinja uopće, višestruku europsku i svjetsku prvakinju došao je pogledati i tata Petar. Dok se borila, tata se kraj ringa oznojio više nego Luce u ringu. Čovjek se “borio s njom”, na koncu je izgledao kao da je izašao iz saune.

Dečki su bili fenomenalni. Jedan od najboljih hrvatskih boraca, čovjek koji ima same pobjede u profesionalnim mečevima, mladić koji radi borbe i organizaciji Glory s najvećim zvijezdama ovog sporta, djeluje nadmoćno. Međutim, još nema naslov prvaka svijeta u amaterskoj konkurenciji.

- Imao sam neugodnog suparnika iz Kazahstana, nije bilo lako. Sad čekam finale i nadam se da ću ovoga puta uspjeti - kazao nam je Andrej Kedveš u društvu svojih trenera Daniela Šimundića i Aleksandra Pupca.

Zapamtite ime Ivan Bertić

Do velikih trijumfa stigli su Anto Širić i Ante Buzov preokretima u zadnjim trenucima borbe. Takve pobjede su najdraže...

Nikica Radonić, vrhunski borac iz Vrgorca, uhvatio je još jedno veliko finale u čvrstom i tvrdom okršaju s poljskim borcem. Nikica je majstor boksa i kickboxinga, njegove kretnje u ringu je užitak gledati, pleše ringom recimo kao Floyd Mayweather. A posebno je svima bilo drago što je borbu za zlato dohvatio Ante Verunica, prekaljeni borac, iskusni majstor, s mnogo velikih pobjeda u sjajnoj karijeri.

A Hrvatska ima i jednog mladog borca iz kluba Škorpion kojeg trenira Mario Košar. Ivan Bertić. Zapamtite to ime. Mladić ima sve predispozicije postati jedan od najvećih hrvatskih boraca. Njegove borbe imaju sve, atrakciju, žestinu, mudrost... Taj dečko će autorizirati veliku karijeru ne samo u amaterskom, nego i u profesionalnom kickboxingu.

Konačno, osječki klub Sveti Duh je napravio nešto što mu se nije dogodilo još od 2005. godine. Jedan njihov borac ušao je u seniorsko finale Svjetskog prvenstva. Uspjelo je to Antoniju Krajinoviću.

- Bilo je naporno, imao sam četiri meča zaredom, sve sam dobio, sad idem po zlato - kazao nam je Antonio, hrvatski junak iz Osijeka.

Još je jedan borac u ringu jučer došao do medalje, legendarni Toni Čatipović se borio u četvrtfinalu, uspio je pobijediti i eto ima broncu, u petak će u borbu za finale.

Na tatamiju jučer je bilo malo skromnije, ali opet dobro. Sjajna velika borkinja Lucija Regvat i Adrian Barić stigli su do u polufinala, imaju broncu. Izgubili su Petar Jaman, Eman Pozderović, Matija Brcković, Ela Znaor i Una Maravić.

Linker
26. travanj 2024 03:41