K1 i Boks

Svjetski poznati boksački najavljivač teško nastradao u prometnoj nesreći

David Diamante i Michael Buffer

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
David Diamante bio je u kritičnom stanu, a sad otkriva da će morati ponovno učiti hodati

50-godišnji poznati boksački najavljivač, najpoznatiji po radu na priredbama Matchroom Boxinga, David Diamante, u ponedjeljak je teško nastradao vozeći motocikl po ulicama Brooklyna. Hitno je otpremljen u bolnicu gdje su mu ustanovljene teške ozljede i prvobitno je njegovo stanje bilo okarakterizirano kao kritično.

Diamante je doživio trostruku frakturu kralježnice i nekoliko slomljenih rebara, dok je ogromnu štetu doživio na desnom koljenu. U utorak je tako podvrgnut operaciji koja je trajala pet sati, a tijekom koje mu je na kralježnicu postavljeno devet vijaka te nekoliko šipki koji bi trebali odigrati ključnu ulogu u oporavku popularnog najavljivača.

"Voice of Boxing" je trenutno pri svijesti te se čak obratio medijima, rekavši kako je pred njim težak put. Objasnio je kako je doživio tešku ozljedu koja će zahtijevati puno vremena. Dodao je kako će morati ponovno učiti hodati te da još uvijek nije siguran od eventualnih kompilacija koje mogu uslijediti. Pokušat će zadržati pozitivan stav, uz nadu da će se nakon oporavka moći vratiti poslu koji ga je proslavio.

Diamante je prepoznatljiv po svojoj bradi i šeširu, ali ponajviše po dugim "dreadlocksima", koje već godina pažljivo održava. U boksaču svijetu unikatan je po svom specifičnom načinu najava borbi, ali i po krilatici "The Fight Starts Now". Njegova prava borba sad svakako započinje.

Čini se da će iduće mečeve Filipa Hrgovića i Alena Babića morati najaviti netko drugi, no svi se nadamo kako će što prije mikrofon ponovno biti u ruci ovog sjajnog i uvijek simpatičnog čovjeka. Do sada je borbe najavljivao, sad David Diamante sam ulazi u jednu.

Linker
07. rujan 2024 02:32