K1 i Boks

‘Taj tip me udario najjače od svih, nikada nisam osjetio takvu moć. Imao sam osjećaj da me pogađa kamenjem‘

Canelo Alvarez i James Kirkland 

 Scott Halleran/Getty Images/Profimedia
Saul Canelo Álvarez iza sebe ima 65 profesionalnih mečeva, no udarci jednog čovjeka ostali su mu u posebnom sjećanju

Malo je aktivnih boksača koji su tijekom svoje profesionalne karijere akumulirali toliki broj borbi s izuzetno respektabilinim i opasnim protivnicima, bivšim prvacima i članovima Kuće slavnih, kao što je to učinio Saul Álvarez (61-2-2). Tijekom svoje 19-godišnje plovidbe vodama profesionalnog boksa, legendarni Meksikanac suočio se s brojnim značajnim boksačkim imenima i pobijedio ih gotovo sve, dok je poraze upisao samo od Floyda Mayweathera (većinskom odlukom) i Dmitrija Bivola (jednoglasno).

S Genadijem Golovkinom je boksao tri puta, jednom je završilo bez pobjednika, a dva je puta slavio sudačkim odlukama. Canelo upravo borbe s Golovkinom i Mayweatherom smatra najtežima u svojoj bogatoj karijeri, no na pitanje o tome koji ga je boksač najjače udario - neočekivano podcrtava ime Jamesa Kirklanda (34-3).

"Svi bi rekli da me najjače udario Golovkin, ali nitko me nije udario tako snažno kao Kirkland, nikada nisam osjetio takvu moć kao protiv njega. Udarao me rukama, a osjećaj je bio kao da me pogađa kamenjem. Pomislio sam: ‘Moram završiti ovog tipa što prije jer će me tući cijelu borbu‘", rekao je jedan od najpopularnijih boksača na planetu, aktualni WBA, WBC i WBO prvak supersrednje kategorije (IBF-ova titula mu je oduzeta) tijekom gostovanja u "Million Dollaz Worth of Game" podcastu.

Na koncu je doista i završio Kirklanda vrlo brzo - nokautiravši ga u trećoj rundi. Njihov meč dogodio se početkom svibnja 2015. godine u Minute Maid Parku (Houston, Texas, Sjedinjene Američke Države).

Linker
20. kolovoz 2024 21:29