K1 i Boks

Tariq Osaro nakon meča iskazao poštovanje Plazibatu: ‘Još uvijek te volim i hvala ti na ovoj prilici‘

Tariq Osaro i Antonio Plazibat

 Screenshot (glory Ppv)
Novi privremeni prvak Gloryjeve teške kategorije silno respektira hrvatskog teškaša

Previše smo podcjenjivali Kevina Tariqa Osara i ne treba bježati od toga. Vjerovali smo da je Osaro samo još jedna ‘‘usputna stepenica‘‘ na Plazibatovom putu ka vrhu Gloryjeve teške kategorije.

Mnogi su se već bavili analizama potencijalnog meča između Antonija Plazibata i Rica Verhoevena, a Osara su i kladionice vidjele kao velikog autsajdera. Bilo je i onih opreznih koji su isticali kako se ipak radi o teškoj kategoriji te da su iznenađenja uvijek moguća, ali i takvi su bili poprilično uvjereni u pobjedu Plazibata.

I što se na kraju dogodilo? Kevin Tariq Osaro pojavio se u nikad boljem izdanju na Glory: Collision 5 eventu i apsolutno je deklasirao Plazibata. Antonio je izgledao neprepoznatljivo od prve do posljednje sekunde, a kraj je nastupio 52 sekunde prije isteka pete runde. Osaro je serijom udaraca poslao Plazibata na tlo, a naš borac nije se mogao pridići. Iscrpljenost, uzdrmanost i slomljena lijeva ruka faktori su koji su zadržali Plazibata na tlu, a Osaro je šokirao kickboksačku javnost. 27-godišnji Nigerijac upisao je najveću pobjedu u karijeri, a oko struka mu je stavljen i pojas za privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije. Vidno emotivni Tariq Osaro nije znao što reći nakon proglašenja pobjednika.

‘‘Čovječe, ne mogu ovo iskazati riječima. Predodređen sam za najveće stvari i planiram ovdje ostati.‘‘

Osaro je sada nominalno prvi izazivač u teškoj kategoriji i moguć je njegov meč protiv prvaka Rica Verhoevena. Verhoeven je uživo svjedočio Osarovoj pobjedi nad Plazibatom, a Osaro je dobio priliku obratiti se Verhoevenu, odnosno uputiti mu poruku.

‘‘Spremi se što prije možeš, dolazim po zlatni pojas!‘‘, rekao je Osaro prvaku koji se oporavlja od teške ozljede koljena.

Sami meč protiv Plazibata bio je vrlo emotivno iskustvo za Tariqa Osara. Nigerijac nekoliko godina trenira zajedno s Plazibatom unutar dvorane Mikea Passeniera, a u tjednima uoči meča bilo je više nego vidljivo koliko Osaro voli i cijeni našeg kickboksača. Neposredno nakon završetka meča, Osaro je imao poruku i za Plazibata.

‘‘Odradio si odličan posao. Kao što sam rekao prije meča, volim te, još uvijek te volim. Hvala ti na prilici i hvala ti na meču. Cijenim to!‘‘, izjavio je Osaro, a uslijedio je zagrljaj njega i Plazibata.

Uistinu dirljiv trenutak i prezentacija pravog sportskog ponašanja, ali Osaro je svoj intervju nakon borbe ipak zaključio nešto ‘‘grubljom‘‘ porukom za ostatak teške kategorije.

‘‘Kao što sam rekao, planiram ovdje ostati. Učinio sam ono što sam najavio da ću učiniti, nokautirao sam. Nokautirat ću i sve ostale koji se nađu na mom putu.‘‘, završna je poruka privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije.

Nema sumnje da je Osarovo samopouzdanje skočilo u nebo nakon pobjede nad Plazibatom, a vrijeme će pokazati koliko dugo će se zadržati pri samom vrhu Gloryjeve teške kategorije.

Linker
14. travanj 2024 14:47