K1 i Boks

Šok u Rotterdamu! Tariq Osaro nokautirao je Plazibata pred tisućama hrvatskih navijača

Rotterdam, 170623.
Ahoy Arena.
Borba izmedju Antonia Plazibata i Tariq Osaro

 ANTE CIZMIC
Najbolji hrvatski kickboksač izgubio je najvažniji meč u dosadašnjem dijelu karijere

Željno smo iščekivali meč između Antonija Plazibata i Kevina Tariqa Osara, ali nažalost, najbolji hrvatski kickboksač pretrpio je težak poraz u Rotterdamu. Njegov timski kolega Kevin Tariq Osaro odradio je najbolji meč u dosadašnjoj karijeri i apsolutno je deklasirao Plazibata.

Već od samog početka meča, vidjelo se da bi ovo mogla biti teška večer za Antonija Plazibata. Tariq Osaro izgledao je iznenađujuće dobro unutar ringa i bez većih problema eskivirao je većinu Plazibatovih napada. Pokazao se Osaro već u prvoj rundi jako opasan udaracima koljenom u klinču, ali najviše je oduševio kvalitetnom obranom od Plazibatovih napada.

Kako je meč odmicao, tako je Plazibat sve više promašivao i trošio energiju. Jedan od najzanimljivijih trenutaka dogodio se krajem druge runde. Plazibat je krajem te runde pritisnuo Osara uz konope i dvojica teškaša upustili su se u otvorenu razmjenu. Zvono za kraj runde oglasilo se tijekom razmjene, Plazibat i Osaro nastavili su bacati udarce, a sudac se odlučio ubaciti između njih. Bio je to jako hrabar potez Edwarda Strijkerta kojeg je Plazibat pogodio desnim krošeom i bacio ga je u nokdaun.

Organizatori su brzo reagirali i uveli su zamjenskog suca, a nešto ovakvo uistinu rijetko viđamo. No, ta razmjena nažalost bila je posljednja konkretnija stvar koju je Plazibat napravio u tom meču. Osaro je rutinski uzeo i treću rundu, a u četvrtoj rundi Plazibat je već vidno kondicijski pao. Nakon dvije i pol minute četvrte runde, Plazibat je pogodio samo dva udarca u toj rundi i to vam dovoljno govori u kakvom je stanju bio.

Plazibatov kut pokušao je ‘‘probuditi‘‘ Plazibata između četvrte i pete runde, ali govor tijela našeg borca nije bio dobar i bilo je jasno da neće doći do pobjede u ovom meču.

Ne samo da nije došao do pobjede, nego nije na kraju izdržao niti do samog kraja. Otprilike minutu i pol prije kraja meča, Osaro je pritisnuo Plazibata u kut i serijom snažnih udaraca pokušavao ga je poslati na pod. 67 sekundi prije kraja meča Plazibat prvi put završava u nokdaunu, a ispostavilo se da je to bio i završetak meča. Nije se hrvatski teškaš uspio pridići nakon toga i Osaro je slavio tehničkim nokautom.

Komentatori su nedugo nakon meča otkrili kako je Plazibat slomio lijevu ruku još u prvoj rundi, ali treba reći da je Osaro odradio perfektan meč i zasluženo je došao do najveće pobjede u karijeri.

Osaru je ovo 25. pobjeda u profesionalnoj karijeri (25-2-2), a Plazibat je upisao svoj peti poraz (22-5-0). Prava šteta što je Plazibat izgubio ovaj meč za status privremenog prvaka, jer sada će ponovno morati izboriti i status sljedećeg izazivača za titulu. Još od desetog mjeseca 2021. godine Plazibat je bio prvi u poretku izazivača upisao je dvije pobjede nakon toga, ali treći meč bio je koban za njega.

Ne sumnjamo da će se Plaza vratiti jači nego ikad prije i još je pregršt sjajnih mečeva pred 29-godišnjim hrvatskim teškašem.

Inače, Plazibat je tijekom ovog meča uživao gromoglasnu podršku hrvatskih navijača kojih je bilo oko sedam tisuća na tribinama Ahoy Arene. Među publikom se našla i HNS-ova delegacija koju je predvodio predsjednik Marijan Kustić, a u sklopu delegacije našao se i Mario Mandžukić.

RUNDA 1:

Mike Passenier odlučio je kako neće biti u kutu niti jednom od svojih boraca i u meču sudjeluje kao sukomentator. Osaro je meč otvorio frekventno bacajući ‘‘kickove‘‘, a Plazibat čeka prvu priliku za neku od svojih ubojitih boksačkih kombinacija.

Osaro je sredinom runde zadao nekoliko odličnih udaraca koljenom u klinču. Činilo se kao da je Plazibat blago i uzdrman tim udarcima, ali brzo je Plaza nastavio vršiti pritisak i nekoliko puta pogodio je Osara krošeima. Podrška hrvatskih navijača uistinu je fantastična na tribinama Ahoy Arene. Krajem runde Plazibat i Osaro upustili su se u jednu otvorenu razmjenu, a Osaro je još jednom lijepo pogodio koljenom u tijelo Plazibata. Vrlo tijesna prva runda.

RUNDA 2:

Tariq Osaro uzeo je prvu rundu na svih pet sudačkih kartica. Plazibat je i u drugoj rundi nastavio pritiskati Osara uz konope ringa, ali Osaro je lijepo eskivirao pokušaje našeg teškaša. Plazibat troši podosta energije na takve pokušaje i zasad nije uspio ozbiljnije ugroziti Osara.

Nigerijac je sve češće napadao Plazibata i udarcima u tijelo, a hrvatski teškaš pomalo je usporio tempo u drugoj polovici druge runde. Jako zanimljiv bio je kraj druge runde. Plazibat i Osaro upustili su se u otvorenu razmjenu i nisu prestali razmjenjivati udarce čak niti nakon zvona. Sudac se ubacio između njih, a Plazibat ga je zakačio desnim krošeom. Srećom, Edward Strijkert nije prošao s težim posljedicama i meč se nastavio, ali s drugim sucem. Svih pet sudaca ponovno je bodovalo rundu u korist Osara, ali Mike Passenier se ne slaže s tim bodovanjem.

RUNDA 3:

Iznenađujuće dobro izgledao je Osaro unutar ringa u Ahoy Areni. Plazibatov pritisak nije dobro funkcionirao na Osaru i Nigerijac je sjajno eskivirao gotovo sve pokušaje našeg teškaša. Drugom polovicom ove runde, Osaro čak i preuzeo kontrolu ringa te je pritisnuo Plazibata uz konope.

Krajem runde Osaro je desnicom jako dobro pogodio Plazibata i napravio mu je velike probleme krajem treće runde. Nakon prve tri runde, Osaro je definitivno bolji od Plazibata i treću rundu također je uzeo jednoglasno.

U nastavku članka možete pročitati kako se meč odvijao po rundama, a ispod tekstualnog prijenosa možete pročitati i kompletne rezultate Glory: Collision 5 eventa.

RUNDA 4:

Nastavio je Osaro dominirati ovom borbom i ponovno je pritisnuo Plazibata u kut. Koljenom u tijelo pogodio je hrvatskog teškaša, a zadao mu je i još nekoliko udaraca ručnim tehnikama nakon toga. Plazibat djeluje pasivno i bezopasno po Osara.

30 sekundi prije kraja četvrte runde, statistika udaraca u četvrtoj rundi izgledala je poražavajuće za Plazibata. Hrvatski teškaš pogodio je samo dva udarca nakon dvije i pol minute četvrte runde, a Osaro ih je pogodio 14. Krajem runde Plazibat je poboljšao statistiku s nekoliko ‘‘kickova‘‘, ali u petoj rundi treba mu nokaut ako želi doći do pobjede. Govor tijela nije dobar i pravo čudo mu treba za pobjedu.

RUNDA 5:

Vidno je umoran bio Antonio Plazibat i očito iznenađen otporom koji je pružao Osaro. Nigerijac odrađuje borbu života i 90 sekundi dijeli ga od pobjede.

67 sekundi prije kraja runde Plazibat je prvi put završio na tlu. Osaro je nevjerojatnom serijom ispogađao Plazibata, a hrvatski teškaš nije se mogao pridići. Kevin Tariq Osaro porazio je Plazibata nokautom u petoj rundi. Plazibat je prema izjavi komentatora slomio lijevu ruku još u prvoj rundi.

Glory: Collision 5 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Tariq Osaro def. Antonio Plazibat via KO/TKO - R5

Tarik Khbabez def. Mohamed Amine via TKO - R4

Donovan Wisse def. Serkay Ozcaglayan via jednoglasnom odlukom sudaca

Endy Semeleer def. Jay Overmeer via jednoglasnom odlukom sudaca - meč za titulu prvaka u velter kategoriji

Ibrahim El Bouni def. Felipe Micheletti via jednoglasnom odlukom sudaca

Michael Boapeah def. Ulric Bokeme via TKO - R1, 2:08

Preliminarni dio priredbe:

Nabil Khachab def. Vladimir Toktasynov via jednoglasnom odlukom sudaca

Diaguely Camara def. Eduard Gafencu via TKO - R2, 2:24

Andrej Kedveš def. Mareks Pelcis via jednoglasnom odlukom sudaca | IZVJEŠTAJ

Linker
13. travanj 2024 22:45