K1 i Boks

Teddy Atlas zabrinut za zdravlje boksača: ‘Ako će se boriti protiv Crawforda, neće dobro završiti. Odi se odmoriti!‘

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Al Bello/getty Images/profimedia
‘U prvom meču ga je toliko prebio da nema smisla organizirati revanš‘

Nakon vijesti ranije ovog mjeseca da je Errol Spence Jr. pokrenuo ugovornu klauzulu o revanšu za još jedan pokušaj protiv Terencea Crawforda, očekuje se da će se druga borba između ovog para, ako se ostvari, održati u višoj težinskoj diviziji, u super velter kategoriji.

Konsenzus među boksačkim svijetom je da će ovo donekle povećati Spenceove šanse da se osveti Crawfordu, koji je dominirao i zaustavio ga u devet rundi te osvojio neospornu titulu svjetskog prvaka u velter kategoriji krajem sedmog mjeseca.

Međutim, bivši trener iz Kuće slavnih, Teddy Atlas, komentirao je potencijalnu drugu borbu između njih dvoje dok se pojavljivao na ProBoxTV-u – i izrazio ozbiljnu zabrinutost za Spencea te se zapitao bi li borba s većom težinom uopće bila od bilo kakve pomoći za njega.

“Neću previše dramatizirati. Dobio je tako brutalne batine da ne znam kako pričati o revanšu, stvarno ne znam. Spence je bio nevjerojatan borac i bio je nevjerojatan šampion. Ali nakon te batine, ne želim vidjeti revanš. Nije me briga ako je borba do 70 kilograma, što će se tu promijeniti? Još će ga jače udariti, samo vidim kontraefekt. Više me brine njegovo zdravlje. Znam da su ljudi koji stoje iza Spencea dobri, ali ovo je nešto o čemu moraju ponovno razmisliti. Dajte mu odmor koji mu treba, inače se neće dobro završiti.”

Iako je Crawford u početku izjavio da bi bio voljan udovoljiti zahtjevu "The Trutha" i podići se u viši kategoriju za drugu borbu, kao pobjednik prve borbe on može diktirati uvjete i sada se čini da bi težina mogla biti veći problem nego prva misao. Također, rečeno je da "Bud" nije previše oduševljen mogućnošću da se vrati Spenceu, s potencijalnom borbom protiv Canela Alvareza, tako da tek treba vidjeti kako će se odviti ovaj pokušaj revanša, ali ako se pita Atlasa, bolje da se Crawford stvarno i bori s Canelom, barem u ovom slučaju.

Linker
01. svibanj 2024 10:05