K1 i Boks

Terence Crawford otkrio kada bismo trebali gledati revanš između njega i Spencea: ‘Vratio sam se treninzima‘

Terence Crawford (lijevo) i Errol Spence (desno)

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Apsolutni prvak svijeta u velter kategoriji uskoro bi trebao odraditi novi nastup

Krajem sedmog mjeseca ove godine Terence Crawford deklasirao je Errola Spencea Jr.-a u meču za apsolutnog prvaka svijeta u velter kategoriji. Crawford je slavio prekidom u devetoj rundi, ali Spence je imao opciju zatražiti instantni revanš.

Vrlo brzo došla je potvrda kako će Spence uistinu tražiti revanš, ali puno se nagađalo o težinskoj kategoriji u kojoj će se revanš održati. Prvi meč odradili su u velter kategoriji (-147 ‘lbs‘, 66,67 kg), a sve se više šuškalo kako Spence ima velkih problema sa skidanjem kilaže. Stoga se najavljivao revanš u višoj, super velter kategoriji (-154 ‘lbs‘, 69,85 kg), ali čini se da ćemo i drugi meč gledati u velteru.

Naime, Terence Crawford otkrio je više detalja u razgovoru s Travisom Hartmanom. Crawford tvrdi kako Errol Spence nije zatražio promjenu kategorije i da to vjerojatno znači kako će se i revanš održati u istoj težinskoj kategoriji kao i prvi meč.

‘‘Ugovor nalaže da je potrebno obavijestiti drugu stranu ukoliko boksač ne može skinuti kilažu. Ako se to ne dogodi, borba će se održati u velteru. Ugovor također govori da borba mora biti održana u velter kategoriji ako Errol i ja ne obavijestimo jedan drugog o promjeni kategorije.‘‘, otkrio je Crawford, a obavijest o promjeni kategorije očito nije pristigla.

Kad je u pitanju održavanje revanša, Terence Crawford je također otkrio kako bismo revanš mogli gledati vrlo brzo, možda i ranije od očekivanog. Obično se boksački pregovori silno odulje i pojedine revanše čekamo godinu dana, ali to ne bi trebao biti slučaj ovaj put.

‘‘Vidjet ćemo kako će se odviti pregovori. Trebali bismo se boriti u prosincu (12. mjesec), a ja sam se vratio treninzima.‘‘, istaknuo je Terence.

U kojoj god kategoriji odradili taj revanš, mi se ponovno radujemo ovom meču. Errol Spence sigurno može bolje nego što je pokazao u prvom meču, a Terence Crawford boksač je kojeg je uvijek užitak gledati kako nastupa unutar ringa.

Linker
01. svibanj 2024 02:31