K1 i Boks

Teofimo Lopez jedva do pobjede, razočaran izvedbom: ‘Imam li i dalje to u sebi?‘

 Sandor Martin, Teofimo Lopez  

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Hoćemo li ikada ponovno gledati starog Teofima Lopeza?

Do prije nekoliko godina bio je najveći prospekt u svijetu boksa, a sinoć je jedva stigao do pobjede protiv Sandora Martina, po mnogima čak i nezaslužene. Borba je stigla do sudačkih kartica, a na kraju je podijeljenom odlukom slavio Lopez.

Sandor Martin inače je vrlo čvrsti boksač koji je do ove borbe imao u rezimeu 40 pobjedu uz samo dva poraza. Pobjeđivao je vrhunske boksače kao što su Mikey Garcia i Jose Felix Jr. Nadomak pobjedi bio je i sinoć, no suci su ipak odlučili da se to neće dogoditi. Iako je Martin rušio Lopeza u drugoj rundi, ovaj se ipak uspio oporaviti i odboksati do kraja.

Teofimo Lopez je do prije tri godine slovio za velikog prospekta. Prvo je osvojio titulu IBF federacije protiv Richarda Commeya, čime je dokazao svoju legitimnost, da bi zatim protivno svim šansama pobijedio favoriziranog Vasilija Lomačenka. Ukrajincu je tada oduzeo WBA, WBO i The Ring titule, koje je ujedinio sa svojom IBF titulom.

No, već u sljedećoj borbi dogodilo se veliko iznenađenje; boksač za kojeg nitko nije vjerovao da to može napraviti pobijedio je teško favoriziranog Teofima Lopeza. Srčani Australac George Kambosos Jr. pobjedu je odnio podijeljenom sudačkom odlukom, a čini se kako od tada Lopez više nije isti boksač. Prvi put da se dogodilo da netko sumnja u njegove sposobnosti, i to on sam.

"Čovječe, imam li ja to još uvijek u sebi? Imam li ja to i dalje?" - zapitao se nakon borbe Lopez.

Linker
24. travanj 2024 15:52