K1 i Boks

Teškaš koji je bio kandidat za Joshuinog zamjenskog protivnika tvrdi: ‘Nisu me izabrali jer bih mu slomio vilicu‘

Anthony Joshua 

 Anthony Behar/ddp USA/Profimedia
Joshua i tim su tražili protivnika koji je spreman uskočiti i koji nema velike šanse protiv Joshue, a prihvaćati nepotreban rizik samo pet dana prije priredbe jednostavno nisu željeli

U nezgodnoj su se situaciji našli Anthony Joshua i njegov tim samo pet dana prije velike londonske priredbe i boksačkog spektakla koji nas očekuje. U glavnoj borbi večeri su trebali nastupiti Joshua i Dillian Whyte, no zbog Whyteovog pada na doping testu cijela priredba je bila dovedena u pitanje.

Nekoliko teškaša je bilo u igri za ‘‘short notice‘‘ zamjenu, a odluka je na kraju pala na ‘‘Nordijsku noćnu moru‘‘, odnosno na Roberta Heleniusa. Mahmoud Charr je također bio jedna od mogućih opcija, ali Joshua se ipak nije odlučio za njega. Charr sada tvrdi da je to s razlogom jer bi mu, kako kaže, slomio vilicu:

‘‘Rekao sam mu, gledaj, daj mi istu ponudu oko honorara kakvu si dao Dillianu Whyteu i ja ću se boriti. Tko je zapravo Dillian Whyte? Ja sam bio posljednji WBA prvak, nikada nisam izgubio i spreman sam. Ja sam još veći od Dilliana Whytea‘‘, rekao je Charr u intervjuu za Seconds Out.

‘‘Međutim, oni su tražili laganog protivnika, nije do novca, vjerujte mi. Mislim da Joshua nije spreman boriti se sa mnom, to je jedini problem. Da je pravi muškarac bi rekao da može i da će se boriti sa mnom. Znam da bi jedan moj udarac slomio njegovu vilicu. Više nije jak, zna da je mentalno slomljen‘‘, zaključio je.

Sada se javljaju brojni teškaši sa sličnom pričom, no to nije pretjerano čudno. Joshua i tim su tražili protivnika koji je spreman uskočiti i koji nema velike šanse protiv Joshue, a prihvaćati nepotreban rizik samo pet dana prije priredbe jednostavno nisu željeli.

Linker
02. svibanj 2024 15:46