K1 i Boks

Joshua se nikada ne bi borio s Whyteom jer je na dopingu: ‘To je moralno krivo, mene testiraju tokom cijele godine‘

Anthony Joshua

 Huw Fairclough/Alamy/Alamy/Profimedia
Pitanje dopinga u borilačkom sportu je uvijek vruća tema, no izgleda da se on jednostavno ne može iskorijeniti ni uz brojna testiranja

Anthony Joshua je ove subote gotovo ostao bez nastupa, a razlog je naravno pad na doping testu od strane Dilliana Whytea. Hearn i ostatak Joshuinog tima su u zadnji tren uspjeli pronaći zamjenskog protivnika, a radi se o Robertu Heleniusu. Kako god, ovo nije prvi put da je Joshua ostao bez protivnika zbog doping skandala.

Isto mu se dogodilo i 2019. godine kada je na doping testu pao i Jarrell Miller, a Joshua se jučer prisjetio kako uvijek padaju oni koji njega najviše optužuju za doping. Isto je činio i Dillian Whyte, a pokazalo se da je on taj koji vara.

‘‘Ne bih se borio s njim na steroidima, nema šanse, to nije ispravno ni moralno. Dillianu ne želim ništa loše ali njegova reputacija je ukaljana i to nije dobro za njega i njegovu karijeru. Sada sam u situaciji s kasnom zamjenom i to nije dobro za nikoga osim za Heleniusa. Ima svije ruke i dobar je borac, pobijedio je prošlog vikenda tako da sada bacamo kocku‘‘, rekao je Joshua na press konferenciji.

‘‘Ja osobno ima dugu povijest testiranja na doping i zanimljivo je da su dvojica koja me najviše optužuju, sami pali. Testiraju me tokom cijele godine, svaka četiri mjeseca moram prijaviti gdje ću ići. Bilo kada se mogu pojaviti, a tako mi izgleda život od 2011‘‘, dodao je.

Pitanje dopinga u borilačkom sportu je uvijek vruća tema, no izgleda da se on jednostavno ne može iskorijeniti ni uz brojna testiranja. Kako god, Whyte je ponovno pao, a Joshua dobio novog protivnika.

Linker
17. travanj 2024 07:54