K1 i Boks

Teškaš koji je najviše namučio Furyja poručuje: ‘WBC treba oduzeti pojas Furyju ako ovako nastavi‘

Tyson Fury (lijevo) i Otto Wallin (desno)

 Daily Mail/dmg media/Profimedia
Švedski boksač Otto Wallin razočaran je Furyjevim odabirom protivnika

Tyson Fury našao se na udaru boksačke javnosti nakon što je ugovorio meč protiv Francisa Ngannoua. Ranije ove godine Fury je upropastio pregovore s Oleksandrom Usykom i ostali smo bez meča za ujedinjenje svjetskih titula u teškoj kategoriji. Nadali smo se da će Fury ugovoriti meč protiv nekog drugog zvučnog teškaša, ali ‘‘Gypsy King‘‘ odabrao je meč protiv MMA borca bez iskustva u profesionalnom boksu.

Fury i Ngannou boksati će 28. listopada (10. mjesec), a to će ujedno biti i jedini Furyjev nastup u ovoj kalendarskoj godini. WBC-ovu titulu svjetskog prvaka neće braniti ove godine, ali svejedno će ju zadržati u svom vlasništvu. Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman, u nekoliko navrata pojasnio je kako trenutno nemaju obveznog izazivača, jer prvo mjesto u poretku izazivača zauzima Deontay Wilder, boksač kojeg je Fury već dvaput porazio.

Zato Fury ima dopuštenje boksati protiv Ngannoua i pritom neće braniti titulu, ali teškaš koji je najviše namučio Furyja smatra da to nije dobar potez WBC-a. Šveđanin Otto Wallin izjasnio se u razgovoru za Boxing Scene, a prema Wallinovom mišljenju, Fury bi trebao ostati bez pojasa ukoliko nastavi odrađivati ovakve ‘‘nebitne mečeve‘‘.

‘‘Mislim da je loša stvar što je ugovorio meč protiv Ngannoua. On je svjetski prvak u teškoj kategoriji i pojas bi trebao braniti protiv vrhunskih izazivača. Znam zašto se bori protiv Ngannoua. Zaradit će veliku svotu novca, siguran sam u to. Ali stvarno se nadam da će Fury nakon tog meča braniti pojas protiv nekog tko je rangiran na WBC-ovoj rang ljestvici. Ako to ne učini, mislim da mu WBC treba oduzeti pojas.‘‘, poručio je Wallin.

Otta Wallina mnogi pamte kao boksača koji je Furyju 2019. godine napravio ogromne probleme. Već u drugoj rundi, Wallin je lijevim krošeom napravio veliku posjekotinu iznad Furyjevog lijevog oka, a Furyjeva posjekotina dodatno se pogoršala nakon sudara glavama u petoj rundi. Furyju je prijetio prekid meča zbog posjekotine, ali liječnik je dopustio nastavak borbe, a ‘‘Gypsy King‘‘ došao je do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca. Jako blizu poraza bio je Fury protiv Wallina, ali ipak je sačuvao svoju neporaženost. Ottu Wallinu s druge strane to je jedini poraz u 27. profesionalnih nastupa, ali Šveđanin se muči s ugovaranjem većih mečeva. Dok se boksač poput Wallina muči, Francis Ngannou već u svom debiju boksati će protiv svjetskog prvaka.

Linker
27. travanj 2024 10:07