K1 i Boks

Teškaš koji se tri puta borio s Furyjem: ‘Ngannou će ga baciti u nokdaun, ali upitno je može li slaviti!’

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Kameruncu će ovo biti prvi profesionalni boksački meč

Derek Chisora stupio je u ring tri puta s teškaškim WBC prvakom Tysonom Furyjem i smatra da bolje od ikoga može predvidjeti ishod njegove nadolazeće borbe s bivšim UFC-ovim prvakom Francisom Ngannouom. Chisora je sva tri puta izgubio, posljednji put krajem prošle godine na stadionu Tottenhama.

Tyson Fury nije se borio od tog trenutka, a sljedeći protivnik bit će mu MMA borac za kojeg se većina komentatora slaže da nije dobar protivnik zbog očite razlike u boksačkom iskustvu, pošto će ovo biti Ngannouov prvi profesionalni boksački meč. Derek Chisora prednost daje svojem bivšem suparniku, ali ne isključuje Kamerunca, pogotovo zato što trenira pod palicom boksačke legend Mikeom Tysonom.

“Da, vidio sam kako trenira s Mikeom Tysonom. Bit će to velika borba. Tyson će pobijediti, ali mislim da će ga Ngannou u nekom trenutku poslat u nokdaun”, kaže Britanac za Seconds Out.

Boksački fanovi ostali su razočarani nakon što su propali dogovori za borbu između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka za ujedinjenu titulu teškaškog prvaka. Nada se ipak vraća jer je Furyjev promotor Frank Warren otkrio da su pregovori opet u tijeku nakon Usykove pobjede nad britanskim teškašem Danielom Duboisom.

Izvorni plan bio je da se Fury i Usyk sučele u Saudijskoj Arabiji na istom događaju u kojem bi bili Anthony Joshua i Deontay Wilder, ali za sada su u tijeku samo pregovori koji bi to mogli i omogućiti.

Tyson Fury borit će se protiv Francisa Ngannoua 28. listopada u Rijadu u Saudijskoj Arabiji.

Linker
01. svibanj 2024 21:54