K1 i Boks

Teškaški prvak ‘zakucao‘ Anthonyja Joshuu: ‘Mentalno je u ‘banani‘, Wilder će mu završiti karijeru!‘

Anthony Joshua 

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Usporedio je njegovu situaciju s onom Vladimira Klička

Anthony Joshua borio se da se vrati na svoju uobičajenu eksplozivnost otkako je izgubio od Oleksandra Usyka, a jedan teškaški prvak tvrdi da je to zato što je "mentalno slomljen".

Joshua se borio teške 24 runde leđa u leđa s ukrajinskim kontrašem tijekom 2021. i 2022. Na kraju druge borbe Joshua je imao nešto poput emocionalnog ispada u kojem je naizgled bio izbezumljen jer njegovi najbolji napori nisu bili dovoljni da slavi protiv Usyka.

Otada je upisao pobjedu na bodove nad Jermaineom Franklinom u travnju, a zatim je odradio borbu prošlog mjeseca kada je nokautirao Roberta Heleniusa.

Govoreći za Seconds Out na tu temu, nositelj WBA ‘‘Regular‘‘ titule u teškoj kategoriji Mahmoud Charr usporedio je Joshuinu situaciju s onom Vladimira Klička kojemu su trebale godine da se rekuperira nakon prvog poraza nokautom.

“Kada je Kličko izgubio od Coreyja Sandersa, promijenio je svoj stil, nije bio mentalno jak, bio je slomljen i čekao je mnogo godina da se bori s ljudima iz Top 20, Top 10, da se vrati tamo gdje je bio prije. Borio se samo s propalicama tri ili četiri godine.”

Charr je tada rekao da misli je Joshua u problemima te da ako bi se sljedeći put suočio s Wilderom, to bi bio kraj za njega.

“Trenutno je Joshua psihički slomljen, to se vidi. Protiv Andyja Ruiza Jr. kada je dobio prvi nokaut, dva poraza od Usyka, izgleda slomljeno. Treba mu vremena. Nije spreman za Furyja. Treba mu pet-šest laganih borbi da se vrati sebi. Ako se sljedeći put bude borio s Wilderom, nakon toga može prestati boksati, on će mu završiti karijeru. Nije spreman za Wildera ili Furyja, a nije spreman ni za mene, mentalno je u ‘banani‘, sigurno.”

Joshua se bez sumnje neće složiti s Charrovim procjenama dok radi na svom putu prema dugo očekivanoj, ali mnogi vjeruju vrlo opasnoj borbi s američkim nokauterom, "Bronze Bomberom", Deontayem Wilderom početkom 2024. godine u Saudijskoj Arabiji.

Linker
01. svibanj 2024 08:39