K1 i Boks

Gotovo je, pregovori su propali! Čelnik Matchroom Boxinga donio lošu vijest: Ništa od meča između Joshue i Wildera!

Anthony Joshua i Deontay Wilder

 Kevin Quigley/Dmg Media/Profimedia, Al Bello/Getty Images/Profimedia
Sada nam slijede izlike i od jednog i od drugog boksača i njihovih timova, a vrlo vjerojatno i neki podosta loš protivnik za obojicu

Mjesecima i mjesecima su nas Joshua i Eddie Hearn uvjeravali da Joshua prihvaća slabe protivnike zbog jednog ultimativog cilja – meča protiv Deontayja Wildera. Tolerirali su tako fanovi protivnike poput Jermainea Franklina i Roberta Heleniusa, a svi su se nadali da nas krajem ove, ili početkom iduće godine čeka veliki spektakl.

E, pa ne čeka.

Neki dan smo pisali o tome kako je Wilderov trener dosta pesimistično govorio o tom meču, a upravo smo saznali i zašto. Frank Smith, čelni čovjek Matchroom Boxinga prije nekih sat vremena se obratio javnosti i donio lošu vijest; meč između Joshue i Wildera je otpao.

‘‘Dugo vremena smo imali diskusije sa ‘Skill Challengeom‘, ali izgleda da te razgovore nećemo nastaviti. Nećemo više razgovarati o organizaciji ove borbe. Ja i dalje vjerujem da sve uključene strane žele organizirati ovu borbu, mislim na Anthonyja Joshuu i Deontayja Wildera‘‘, rekao je Smith za Boxing Social.

‘‘Bez obzira na to, nećemo nastaviti pregovore sa ‘Skill Challengeom‘. Mi se sada moramo fokusirati na to da zadržimo Anthonyja Joshuu aktivnim, da nastavimo taj momentum te se nadam da ćemo uskoro doći s novim vijestima‘‘, dodao je.

Dobra stara slika i prilika današnjega boksa. Menadžeri i promotori vode glavnu riječ, a njihov interes je novac te su izgleda spremni odustati od najvećih borbi ukoliko ne dobiju svaki cent koji su zamislili.

Sada nam slijede izlike i od jednog i od drugog boksača i njihovih timova, a vrlo vjerojatno i neki podosta loš protivnik za obojicu. Nadamo se da to ipak neće biti tako, te ukoliko ništa drugo, možda barem prolongiraju meč.

Linker
15. svibanj 2024 22:23