K1 i Boks

Thurman uspješno odradio povratak u ring pa najavio: ‘Želim prvake, želim opet biti na tronu‘

Keith Thurman

 Joe Buglewicz/Getty Images/AFP
Bivši svjetski prvak odradio je meč kao da nije iz ringa izostajao dvije i pol godine

Keith "One Time" Thurman očito se namjerava ne pridržavati svog nadimka, barem po pitanju osvajanja boksačkih svjetskih titula. U svom prvom meču nakon dvije i pol godine te prvom nakon prvog poraza u karijeri, podsjetio je sve na kvalitetu koju posjeduje te je jednom vrlo čisto sudačkom odlukom savladao Maria Barriosa.

Mladi Meksikanac bio je dostojan protivnik, ali Thurman je pokazao zašto su ga svojevremeno smatrali jednim od najboljih boksača svijeta. Danas 33-godišnji Keith spreman je ponovno se vratiti na tron, a tvrdi kako je ovo bio tek dio onoga što je zapravo njegov maksimum.

"Ovo je bio moj povratak nakon dvije i pol godine izvan boksa. Volio bih da sam odradio svoj najbolji nastup, pokušao sam, ali nisam u ovim okolnostima to još mogao. Ocijenio bih ovaj svoj nastup kao C+ ili B-", rekao je Thurman nakon meča u kojem je zapravo bio vrlo uvjerljiv, da bi onda dodao:

"Želim pojaseve. Želim prvake. Želim ponovno biti na vrhu pa tko god pošalje Keithu Thurmanu ugovor, ja sam spreman."

Thurman je ovom pobjedom svoj omjer doveo na 30-1. Jedini poraz u karijeri mu je u već gore spomenutom meču nanio Manny Pacquiao, a on je pobjeđivao boksače poput Dannyja Garcije, Shawna Portera i Julia Diaza.

Trenutni nositelji pojasa u velter kategoriji su Errol Spence Jr., koji posjeduje WBC i IBF titulu, Yordenis Ugas s WBA pojasom te Terence Crawford s WBO titulom. Čini se kako bi Spence i Ugas uskoro mogli ugovoriti meč za ujedinjenje pojaseva, što otvara mogućnost za meč Crawforda i Thurmana. Ipak, čini se kako Keith taj meč ipak nema namjeru odraditi. No, ništa nije sa sigurnošću rekao, sve će ovisiti o tome tko će biti Crawfordov novi promotor i kakva će biti ponuda.

U svakom slučaju, krasno ga je ponovno vidjeti u ringu.

Linker
27. travanj 2024 21:43