K1 i Boks

Tko će biti idući protivnik Jakea Paula? Anderson Silva glavni je favorit!

Anderson Silva

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Legendarni brazilski MMA borac predstavljao bi daleko najteži izazov za Paula

Prema navodima kladionica, Jakea Paula u idućem nastupu mogao bi dočekati daleko najteži izazov do sada. Naime, prema stranoj kladionici BetOnline, Anderson Silva najveći je favorit za postati idućim borcem koji će ring dijeliti s YouTuberom.

Koeficijent da će to biti legendarni brazilski MMA borac jeste 4.00, dok je Tommy Fury drugi favorit (4.50). Među ponuđenima nalaze se imena kao što su Dillon Danis, Nate Diaz, Conor McGregor pa čak i Canelo Alvarez te Mike Tyson. Međutim, na njih su koeficijenti osjetno veći nego li su na Andersona Silvu i Tommyja Furyja.

Jake Paul borio se proteklog vikenda protiv Tyrona Woodleyja te je slavio nokautom u šestoj rundi. Dvaput je Paul pobjeđivao UFC prvaka unutar 2021. godine, a Silva bi mu ponudio priliku da upiše još jednu pobjedu nad bivšim UFC prvakom. Međutim, Anderson Silva posve je druga priča od Tyrona Woodleyja, barem kad je boks u pitanju.

46-godišnji Brazilac ove godine posvetio se boksačkim nastupima te je upisao dvije impresivne pobjede. Naročito odskače pobjeda protiv Julia Cesara Chaveza Jr.-a. Meksikanac iza sebe 60 profesionalnih boksačkih mečeva (52-6-1, 1 NC) i bivši je svjetski prvak u srednjoj kategoriji. Međutim, ''Spider'' ga je uspio pobijediti u svom trećem profesionalnom boksačkom meču u karijeri. Odradio je Silva još jedan boksački meč, no Tito Ortiz pokazao se apsolutno neadekvatnim protivnikom i Silva ga je nokautirao nakon 82 sekunde borbe.

Nema sumnje kako bi brojni MMA fanovi rado vidjeli ''Spidera'' u ringu s Paulom. Tyron Woodley i Ben Askren uvelike su kompromitirali reputaciju MMA boraca kad su boksačke vještine u pitanju, a Silva je odličan izbor za spašavanje ugleda MMA borcima. Ipak, teško je nadati se kako će YouTuber pristati na ovako kvalitetnog protivnika koji je za razliku od prijašnjih njegovih protivnika, fizički također dominantniji od YouTubera.

Tommy Fury trebao se zapravo boriti protiv Jakea Paula proteklog vikenda, no meč je otkazao zbog ozljede. Polubrat Tysona Furyja nekako se i dalje nameće kao najlogičniji odabir za Jakeov idući meč, a Silvu vjerojatno čekaju nešto ozbiljniji mečevi od onih s YouTuberima.

Linker
20. travanj 2024 01:46