K1 i Boks

Tko je idući Babićev protivnik? Izbacili ga iz škole, bio je golman, a teška ozljeda uvela ga je u boks

Alen Babić

 ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/pa Images/profimedia
Prije 10 godina ‘Drago‘ nikad nije navukao boksačke rukavice, a sad ide na ‘Savagea‘

Osim toga što ćete se moći podružiti i biti sa svojom obitelji, jedna od opcija na ovogodišnji Uskrs je i da gledate novi meč Alena Babića. "Savage" će se boriti protiv engleskog boksača Stevena Robinsona, čiju je priču detaljno ispričao The Northern Echo.

Da je netko prije deset godina predvidio da će ovaj Englez nadimka "Drago" navući boksačke rukavice, prema njegovim riječima, nasmijao bi se u nevjerici.

"Boks nije sport o kojem sam razmišljao. Bio sam nogometni golman, ali doživio sam ozljedu zbog koje sam morao prekinuti karijeru te sam tada bio malo pogubljen. Do 2014. nikada nisam uzeo u ruke boksačke rukavice. Tukao sam se u školi, tukao sam se s lokalnom djecom, bio sam grub, u najmanju ruku, ali nikada nisam boksao. Ipak, vjerujem da se sve događa s razlogom i da svi imamo svoj put u životu", kazao je za početak.

Jedno od velikih postignuća za ovog 33-godišnjaka jest i da je bio sparing partner Oleksandru Usyku za meč protiv Tysona Furyja prije no što je odgođen. To mu je bio drugi put da je došao u trening kamp Ukrajinca, a dobio je poziv i za jednu od dvije borbe protiv Anthonyja Joshue, ali nije se mogao odazvati.

"Nikada nisam mislio da ću iskusiti život kakav sam živio posljednjih nekoliko godina. Neke stvari koje su se dogodile nisam mogao ni sanjati. Od nekoga tko je izbačen iz škole do onog tko je svoju obitelj učinio ponosnom i svaki dan je blagoslov jer mogu raditi ono što volim i moći prenijeti neke mudrosti drugima, da ako vjerujete u svoj san možete to učiniti "Svaki dan, sve što radim je za one koji ne vjeruju u sebe i za one kojima se govori da neće ništa, jer to sam bio ja. Nikada nisam vjerovao u sebe i kada sam prvi put obukao boksački par rukavice to je bilo za mršavljenje, to je bilo to. Presretan sam", zaključio je Robinson.

Linker
20. travanj 2024 12:50