K1 i Boks

‘To je ‘blockbuster‘ kakvog fanovi zaslužuju, okršaj titana koji bi mogao uzdrmati tešku diviziju do srži!‘

Martin Bakole

 Morissard/Panoramic/Bestimage/Profimedia
Martin Bakole apsolutno je zainteresiran za potencijalni okršaj sa Zhileijem Zhangom

Početkom kolovoza Martin Bakole pokazao je zašto ga se smatra jednim od najizbjegavanijim teškaša na svijetu nokautiravši Jareda Andersona i posljedično ugasivši veliki "hype" koji se u posljednje vrijeme stvarao oko 26-godišnjeg Amerikanca. Od tog su trenutka kongoanskom nokauteru značajno porasle dionice i povezuje ga se s brojnim velikim imenima "heavyweighta", a kako trenutačno stvari stoje, njegov najizgledniji sljedeći protivnik je Zhilei Zhang.

Ideju da Bakole i Zhang ukrste rukavice u javnom je prostoru najprije plasirao Eddie Hearn, a nedugo potom prihvatio ju je i Turki Alalshikh te kao potencijalnu lokaciju meča dvojice divova teške divizije predložio Kinu. O svemu se sada oglasio i sam Bakole, koji objeručke prihvaća navedeni prijedlog.

"Volio bih se boriti protiv Zhanga u prosincu u Kini. Čuo sam da je njegove ekselencija predložila borbu u Kinu, to je ono što ja tražim i ako se dogodi, bit ću jako sretan", rekao je 32-godišnji teškaš u razgovoru za Sky Sports pa nastavio: "Spreman sam se boriti sa Zhangom pred njegovim navijačima. Uvijek se borim vani, otišao sam u Ameriku i nokautirao Andersona, otišao sam u Pariz i pobijedio Tonyja Yoku pa bih volio otići u Kinu i pobijediti Zhanga, radujem se toj borbi".

Okršaj s "Big Bangom" vrlo je privlačna opcija i za Bakoleovog promotora Bena Shaloma.

"Bakole je gladan i spreman ostaviti trag na svjetskoj pozornici. Okršaj sa Zhangom je upravo ‘blockbuster‘ borba kakvu boksački fanovi zaslužuju, sudar dvojice titana teške kategorije. To je borba koja bi mogla uzdrmati diviziju do srži, a mi smo ovdje da to učinimo. Svijet to želi vidjeti, a želimo i mi. Dajmo navijačima ono što žele", zaključio je čelni čovjek BOXXER-a.

Linker
14. rujan 2024 10:47