K1 i Boks

Martin Bakole nabrojao sve najbolje teškaše: ‘Dolazim ih sve nokautirati, osim jednog‘

Martin Bakole

 Aurélien Morissard/Panoramic/Bestimage/Profimedia
Borac iz Konga se sve češće naziva ‘najizbjegavanijim‘ boksačem današnjice

Početkom ovog mjeseca Martin Bakole je pružio impresivnu izvedbu na najvećoj pozornici svoje karijere.

Prije nego što se suočio s nadom američke teške kategorije, Jaredom Andersonom, Bakole je ostvario solidne pobjede nad Carlosom Takamom i Tonyjem Yokom, ali imao je i poraz od Michaela Huntera te mu je nedostajalo aktivnosti pred velikom publikom. Mnogi su ga najbolje poznavali po pričama sa sparinga, gdje je navodno rušio ili zaustavljao najbolje borce u diviziji.

Obožavatelji boksa su dobili uvid u tog "monstruma" protiv Andersona. Bakole je dozvolio 24-godišnjem Andersonu da mu zada nekoliko udaraca prije nego što ga je srušio u prvoj rundi, a zatim još dva puta u petoj, čime je završio borbu nokautom.

U intervjuu za BOXXER, afrički boksač je nabrojao glavne izazivače jednog po jednog i opisao kako bi se nosio s njima u ringu. Tyson Fury je jedini čovjek koji je izašao s malo dostojanstva, budući da je Bakole rekao da bi ta borba mogla otići na bodove.

"Anthony Joshua – nokaut, četvrta ili peta runda. Tyson Fury – na bodove, ili nokaut u sedmoj do devetoj rundi. Francis Ngannou – nokautirati ga hladnokrvno, rano. Ovo nije MMA. Daniel Dubois – nokautirati ga opet. Ove godine dolazim ih sve nokautirati. Zaustaviti ih ili ih kazniti. Joe Joyce – žao mi je zbog njega, izgubio je dva puta nokautom, ali opet nokaut jer je već ‘mekan‘. Joseph Parker – nokautirati ga. To je moj najbolji prijatelj, ali ovo je boks. Deontay Wilder – razbiti ga. Male noge, malo tijelo, nokautirati ga", samouvjereno je izjavio Bakole.

Dodajmo još dva vrlo važna imena na taj popis. S obzirom na to da je Bakole tvrdio da je na sparingu zaustavio Oleksandra Usyka, a i obećao je zaustaviti Zhileija Zhanga ako se njihova borba dogodi, jasno je da je ‘‘Kralj Cigana‘‘ jedini čovjek za kojeg Bakole smatra da ima šanse izdržati borbu do kraja.

Dok se Fury priprema za revanš s Usykom 21. prosinca u nastojanju da vrati svoj status prvaka, Bakole još nema zakazan datum, ali je Turki Alalshikh izrazio veliki interes za borbu sa Zhangom.

Linker
09. rujan 2024 11:20