K1 i Boks

'To su maštarije!' - Furyjev promotor demantirao priču o Wilderovoj '10 milijuna dolara skupoj ponudi'

 Daniel LEAL-OLIVAS / AFP
Bob Arum, Top Rankov čelnik i jedan od promotora WBC-ovog prvaka Tysona Furyja, demantirao je vijest po kojoj je Deontay Wilder za 10 milijuna dolara spreman odustati od zajamčenog trećeg susreta s 'Kraljem Cigana'.

Posljednjih se dana pojavilo nekoliko informacija koje su govorile da se bivši WBC-ov prvak Deontay Wilder spreman za 10 milijuna dolara odreći svog ugovorom osiguranog prava na novi susret s Tysonom Furyjem.

Navodno je 'Brončani bombarder' za spomenuti iznos bio voljan otvoriti jedan dio puta prema Tysonovoj borbi za ujedinjenje svih titula, odnosno onoj u kojoj bi se obračunao s Anthonyjem Joshuom. No, čini se da su te informacije ipak bile netočne. Barem tako tvrdi Bob Arum.

"Upravo suprotno. Čim su vidjeli te priče, Wilderovi su ljudi nama jasno dali do znanja da on nema namjeru odstupiti i da se želi boriti te osvetiti Furyju. Dakle, te priče o njegovom odstupanju su bile maštarije", otkrio je Arum novinaru Ringsidea pa nešto dodatno progovorio o terminu novog velikog boksačkog susreta:

"Wilderov tim me obavijestio da im je planirani datum u listopadu prihvatljiv i da je to najranije kada bi on mogao nastupiti. Stoga možemo zaključiti da bi studeni i prosinac bili lako izvedivi", dodao je slavni promotor.

Wilder je, podsjetimo, ubrzo nakon gubitka titule odlučio aktivirati klauzulu koja mu jamči novi susret s 'Kraljem Cigana', no onda je izbila pandemija koronavirusa, a još se tu umiješala i operacija njegovog bicepsa pa se tako ova čitava priča oko trilogije malo odužila.

Linker
21. travanj 2024 22:28