K1 i Boks

Tommy Welch o propalim pregovorima s Babićem: ‘Galamio je i prozivao me, a onda uzeo lakšeg protivnika‘

Tommy Welch

 Screenshot/YouTube (Boxing Social)
Neporaženi britanski boksač razočaran je raspletom pregovora za meč između njega i ‘Savagea‘

"Idemo vidjeti hoće li ovaj tip zagristi mamac. Već nekoliko protivnika se preplašilo", napisao je Alen Babić pretprošlog tjedna na svom Instagram storyju uz fotografiju neporaženog britanskog teškaša (koji nastupa i u "bridgerweightu") Tommyja Welcha (13-0). Nekoliko dana kasnije, međutim, službeno je objavljeno kako će se "Savage" 31. ožujka u Londonu boriti protiv jednog drugog Britanca - Stevena Robinsona (6-2). Welcha nakon toga više nitko nije spominjao, no on se sada očitovao sam, te iznio svoju verziju priče zašto do meča između njega i 33-godišnjeg hrvatskog boksača ipak nije došlo.

"Bili smo u pregovorima, objeručke sam to prihvatio i rekao: ‘Da, apsolutno, želim tu borbu‘. Neporaženi sam britanski prospekt, 14. na WBC-ovoj ‘bridger‘ ljestvici i to bi bila fantastična borba. Dolazim iz tri dobre pobjede, dva dobra nokauta, a kaže da se da si dobar onoliko koliko ti je bila dobra zadnja borba. On će se sada boriti s Robinsonom, ne želim diskreditirati Robinsona, on je div, ali izgubio je posljednju borbu i nije se borio od srpnja prošle godine. Izvan igre je sedam mjeseci, pitanje je i je li uopće bio u dvorani. Ne znam... mi smo doslovno čekali potvrdu, a sljedeće što se dogodilo je objava meča Babića i Robinsona", rekao je 29-godišnji britanski boksač u razgovoru za Boxing Social pa pomalo razočarano dodao:

"Bio sam uzbuđen zbog toga, O2 Arena, moji prijatelji se bore na tom ‘cardu‘ i bilo bi fantastično biti dijelom toga. Budi ozbiljan, budi stvaran, galamiš i spominješ imena, govoriš da ćeš se boriti s Tommyjem Welchom, bla, bla, bla....".

Welch, dakle, tvrdi da se Babićev tim naprasno povukao iz pregovora, no ipak dodaje kako ga poštuje i razumije:

"Ne bježim ni od koga. Babić me prozivao, bili smo u pregovorima, prihvatio sam, htio sam borbu, ali što mogu sada... Poštujem Babića, on je ratnik, zabavljač, volim to što radi, no uzeo je lakšeg protivnika kako bi se vratio u igru. Bio je nokautiran u svojoj posljednjoj borbi, nije se borio godinu dana, gledao sam nekoliko njegovih intervjua u kojima je govorio na koliko se loše osjećao i vjerujem da jest. Sada se ponovno uspinje natrag i u redu je ako želi lakšu borbu".

Linker
17. svibanj 2024 07:20