K1 i Boks

Tony Bellew otvoreno podržava Usyka: ‘Ako porazi Tysona Furyja definitivno je jedan od najvećih’

 PRESSFOCUS/DDP USA/PROFIMEDIA Pressfocus/ddp Usa/profimedia
Oleksandr Usyk u sljedećoj bi se borbi trebao boriti protiv Filipa Hrgovića

Oleksandr ‘’The Cat’’ Usyk prošle je subote u Poljskoj zadržao svoje WBO, IBO, IBF i WBA pojaseve nokautirajući Daniela Duboisa u devetoj rundi borbe.

Bivši ‘’cruiserweight’’ prvak Tony Bellew podržava Oleksandra Usyka u naumu da postane apsolutni prvak teške kategorije, iako je Usyk nokautirao Bellewa u njihovom okršaju 2019.

‘’Mislim da sada Usyk želi objediniti pojaseve. Želi WBC titulu i onda će se htjeti umiroviti, ne mislim da ćemo ga više vidjeti. Ako pobijedi Tysona Furyja, više nema što za dokazati’’ govori Bellew za Safe Betting sites.

Meč između Usyka i Furyja naišao je na mnoge prepreke u pregovorima; dvojica teškaša nisu se uspjeli nagoditi nakon što je Tyson Fury odbio meč zbog klauzule o revanšu, iako je Ukrajinac prihvatio uzeti manji udio zarade. Ako Usyk uspije prisvojiti sva četiri pojasa u teškoj kategoriji, zasigurno će biti jedan od najvećih u povijesti teške kategorije, uvjeren je Bellew.

‘’Ako porazi Tysona Furyja, definitivno će biti jedan od najvećih. Ne možete ga nazvati najvećim svih vremena, ali je definitivno u tom razgovoru’’ nastavlja Bellew.

Oleksandr Usyk bi se u svojoj sljedećoj borbi trebao boriti protiv Filipa Hrgovića koji je u igri za mogućeg obveznog IBF-ovog izazivača zahvaljujući njegovoj pobjedi and Demseyjem McKeanom.

Linker
30. travanj 2024 08:59