K1 i Boks

Tragične vijesti iz Škotske: Preminuo je omiljeni boksač nakon sudara na motociklu

Andy Tham

 ST ANDREWS SPORTING CLUB
Njegovoj obitelji ovim putem izražavamo iskrenu sućut i pijetet

Škotski boksač preminuo je tri dana nakon što je teško ozlijeđen u nesreći na motoru. Andrew Tham, 28-godišnji škotski boksač, ipak nije izdržao u najbitnijoj borbi svog života koja je nastupalo nakon što se tragično sudario se s automobilom Hyundai Tucson u četvrtak oko 18:50 na cesti B8039, blizu Lenziemill Roada, u Cumbernauldu. Radi se o gradu koji je deseti najnaseljeniji u Škotskoj, a nalazi se u kontinentalnom dijelu između Glasgowa i Edinburgha. Tham, koji je vozio motocikl Kawasaki, odmah je prevezen u Sveučilišnu bolnicu Queen Elizabeth u Glasgowu, gdje je preminuo u nedjelju.

U proteklih nekoliko dana, odali su mu počast brojni prijatelji, obitelj i sportski kolege. Tham je postao škotski prvak u perolakoj kategoriji prošlog rujna. Njegova prva profesionalna borba održana je u ožujku 2019. godine, a trenirao je u dvorani Kilsyth Golden Gloves u North Lanarkshireu koji je pod upravom sportskog kluba St Andrew‘s.

Iz St Andrew‘s Sporting Cluba objavili su na društvenoj mreži X: "Andy je bio prvak u ringu i karakter izvan ringa. Bila je čast imati ga u našem timu tijekom cijele njegove profesionalne karijere, i jako će nam nedostajati. Naše misli i molitve su s njegovom obitelji i prijateljima."

Prošlog mjeseca Tham je izgubio meč protiv Georgea Stewarta, ali škotski naslov nije bio u pitanju. Stewart je izjavio da je apsolutno shrvan: "Bila je apsolutna čast i zadovoljstvo dijeliti ring s njim prije dva tjedna, on je pravi ratnik. Nemam riječi kojima bih opisao ovu razarajuću vijest osim da je srceparajuća."

Profesionalni boksač Joe Ham također je odao počast Thamu, napisavši da je bio "jedan od najljepših, ali i najtvrđih dečki na svijetu". Tham je osvojio naslov prvaka na uvodnom meču borbe "Battle of the Legends" između škotskih boksačkih legendi Rickyja Burnsa i Willieja Limonda u Braehead Areni. Osoblje arene, nedaleko od Glasgowa, izrazilo je šok i tugu: "Tim ima mnogo dragih uspomena na njegov meč ovdje 2023. godine. Naše misli su uz njegovu obitelj i prijatelje u ovom tužnom trenutku."

Thamova smrt predstavlja drugi udarac za škotski boks u posljednjih nekoliko tjedana. U travnju je preminuo bivši britanski i Commonwealth prvak u lakoj velter kategoriji Willie Limond, u dobi od 45 godina.

Policijska narednica Gemma Blackadder pozvala je sve koji imaju informacije o nesreći da se jave policiji: "Naše misli su s Andrewovom obitelji i prijateljima u ovim teškim trenucima za njih."

Počivao u miru Božjem!

Linker
03. rujan 2024 05:53