K1 i Boks

‘Treba imati velika m**a za ući u ring s Tysonom, čak i u njegovim pedesetima. Drži ruke gore, on je zastrašujuć!‘

Mike Tyson

 MPI04/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA Mpi04/imago Stock&people/profimedia
Kevin McBride nanio je ‘Iron Mikeu‘ posljednji poraz u profesionalnoj karijeri, a sada upozorava Jakea Paula

Otkako je, početkom rujna, javnim prostorom glasno odjeknula vijest da će Mike Tyson ukrstiti rukavice s 30 godina mlađim Jakeom Paulom, brojni borci, treneri i analitičari iznijeli su svoj sud o ovoj borbi. Među posljednjima to je učinio Kevin McBride, umirovljeni irski teškaš poznat po tome što je upravo legendarnom "Iron Mikeu" nanio posljednji poraz u profesionalnoj karijeri. "The Clones Colossus" smatra kako je potrebna izuzetna hrabrost za ući s nekadašnjim apsolutnim svjetskim prvakom teške kategorije u ring, bez obzira na njegovu dob, a istovremeno i šalje poruku upozorenja za popularnog YouTubera.

"Drži je**ne ruke gore! Ne znaš što će Tyson učiniti, on je zastrašujuć čovjek. Bio borac ili YouTuber, potrebna su velika m**a za ući s Tysonom u ring, čak i u njegovim pedesetima. Tyson nije šala", rekao je McBride u razgovoru za Instant Kasino, pa dodao: "On ide tamo pobijediti, a Paul će morati biti u najboljoj formi da preživi.

Podsjetimo, McBride i Tyson su odmjerili snage početkom lipnja 2005. godine u Washingtonu (MCI Center). Irac je tijekom prve dvije runde koristio svoju visinsku prednost i lijevi direkt kako bi zadržao agresivnog protivnika na distanci, dok je Tyson uspio isporučiti nešto veći volumen udaraca u trećoj i četvrtoj rundi. McBride je, međutim, često pribjegavao klinču i oslanjao se na Tysona s ciljem da ga iscrpi, a što mu je i pošlo za rukom jer je bivši prvak do pete runde djelovao poprilično umorno. U šestoj rundi frustrirani Tyson najprije je pokušao slomiti McBrideovu ruku, a nedugo nakon toga su mu i oduzeta dva boda zbog namjernog udaranja McBridea glavom. Pri kraju šeste runde, McBride je prizemljio Tysona, no to se protumačilo kao poskliznuće, a ne kao nokdaun. Iako je "Iron Mike" vodio na dvije sudačke kartice, odustao je od borbe uoči početka sedme dionice, a što je rezultiralo automatskom pobjedom McBridea.

Linker
16. travanj 2024 13:35