K1 i Boks

Treći meč Furyja i Wildera mogao bi uskoro biti službeno potvrđen

Deontay Wilder i Tyson Fury
 JOHN GURZINSKI/AFP
Stvari su se pokrenule i čini se da nas već u srpnju očekuje meč Deontaya Wildera i Tysona Furyja

Ako se još uvijek nadate sredinom kolovoza pogledati meč Tysona Furyja i Anthonyja Joshue, čini se kako bi vam se nade uskoro mogle u potpunosti ugasiti. To se može zaključiti iz izjave Furyjevog promotora Boba Aruma, koji je zapravo odmah nakon sudačke presude poručio kako nemaju namjeru Wildera isplatiti svotu da odustane od svog prvaka, nego da će meč održati.

88-godišnji Arum je sad zapravo samo potvrdio kako su uvjeti gotovo dogovoreni te da će se već u srpnju krenuti u posao odrađivanja Wildera, koji je zapravo postao glavna smetnja meču koji cijeli svijet želi vidjeti.

"Završavamo s papirologijom. 24. srpnja je datum na kojem radimo. Nadam se da danas možemo sve dovršiti. Svi uvjeti su već navedeni u klauzuli za revanš koju smo imali u ugovoru potisanom prije prošlog meča. Zapravo je bilo jako malo toga za odraditi, gotovo ništa. Dokument na dvije stranice", potvrdio je u petak Arum, tijekom konferencije za medije u vezi priredbe koju njegov Top Rank održava ovog vikenda.

Sudsku odluku kojom je Wilder izborio pravo na taj meč nije bilo lako prihvatiti. No, trebalo je brzo djelovati, što su i napravili. Sad je na Furyju da se što bolje pripremi i odradi najvažniji posao karijere. Naime, poraz mu nikad ne bi teže pao jer bi njime propalo ono što se posljednjih mjeseci mukotrpno dogovaralo.

"Bio je to težak udarac za nas. Srećom sam osoba koja je puno toga prošla pa znam da možeš izgubiti i slučaj gdje si sto posto siguran u pobjedu. Događalo se. Izgubili smo i moramo slijediti tu odluku", rekao je Arum, dodavši kako ne zamjera sucu koji je donio presudu:

"To se događa. On je u krivu, ali ne vjerujem da je nepošten. Jednostavno je napravio pogrešku. Tako ja gledam na tu odluku. Ništa me ne može uvjeriti da je ona ispravna, ali donijelo ju je više tijelo. Mi smo ljudi koji vjeruju u pravo i ispoštovat ćemo odluku. Spremni smo za revanš."

Anthony Joshua i dalje ima plan nastupiti u kolovozu, a trenutno kao njegov protivnik najbolje kotira Oleksandr Usyk.

Linker
19. travanj 2024 03:48