K1 i Boks

Trener Dilliana Whytea uvjeren da njegov boksač ima sve potrebno za savladati Tysona Furyja

Dillian Whyte

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Tim iza Dilliana Whyte već jako dugo čeka priliku za napad WBC svjetsku titulu

Hoće li Dillian Whyte biti idući izazivač za svjetsku teškašku titulu prema WBC-u, onu koja je u vlasništvu Tysona Furyja, odnosno jedinu koju trenutno ne drži Oleksandr Usyk? Teško pitanje i još teži odgovor. Whyte je već dovoljno puta preskočen kad se mislilo da njegova prilika dolazi, no ovog puta se sve posložilo tako da se tome može s pravom nadati.

Nakon što je zbog ozljede otkazao meč protiv Otta Wallina, Whyte bi pri oporavku mogao biti spreman krenuti se pripremati za Furyja. I nema sumnje kako je uzbuđen po pitanju tog meča. Kao uostalom i njegov glavni trener Xavier Miller.

"To je zapravo meč koji sam oduvijek htio za Dilliana, rekao je Miller u razgovoru za Pro Boxing Fans, nastavivši: "I jako sam sretan što se trenutno govori o njemu. Ne mogu dočekati priliku okušati se protiv Tysona Furyja i njegovog tima. Kao treneru, meni je to ogroman izazov. Ali, to je ono što volim i gdje samog sebe volim testirati, najviši nivo. Osim toga, Dillian ima sve što je potrebno za savladati Tysona Furyja.

Činjenica je da bi Whyte bio veliki autsajder, no kao boksač koji u svaki meč voli ući otvoreno bi svakako pružio potrebno uzbuđenje za fanove. Bio bi to meč koji pravim ljubiteljima boksa ne bi bilo teško prodati.

Pokušao je Miller i dati odgovor na to gdje Tyson može stvoriti Furyju probleme, odnosno što smatra da je potrebno imati za pobjedu protiv Gipsy Kinga. Fury je u svojim dosadašnjim mečevima pokazao kako ima rješenje za sve osim za snagu udarca Deontaya Wildera. No, i kroz to je uspio proći te doći do dvije pobjede i jednog neodlučenog meča.

"Bit će to paklena borba. Dillian je sposoban za toliko puta toga, toliko toga što Tyson nije vidio još nikad u karijeri. Agresivnost, sposobnost kontriranja, rad tijelom i taj fantastični direkt koji Dillian posjeduje. Bila bi to izuzetno teška borba za Tysona. Dillian još nije imao priliku boriti se za svjetsku titulu i bit će gladan doći do nje", potvrdio je svoje razmišljanje.

Očekuje se da bi WBC uskoro mogao narediti tu borbu, no svakako će prije toga razgovarati s Furyjem. On je već ranije izjavio kako nema interesa boriti se protiv Whytea, no isto tako je jasno da za njega trenutno nema relevantnije borbe. Isto tako je pitanje do kada misli odmarati. On je već sam izjavio da mu nije bitno prečesto nastupati, što je uostalom dokazao sjajnom izvedbom nakon godinu i pol dana pauze.

Linker
19. travanj 2024 01:26