K1 i Boks

Logan Paul smatra Mikea Tysona prestarim za meč: ‘Nije kul prebiti starca‘

Logan Paul

 CHANDAN KHANNA/AFP/Profimedia
YouTuber na neki način tvrdi kako pobjedom protiv Tysona ne dobiva ništa posebno

Drugom polovicom proteklog mjeseca, sve se glasnije počelo šuškati o meču između Mikea Tysona. Legendarni Mike u fazi je kad je otvoren za razne egzibicije, a svjestan je kako bi mu meč protiv YouTubera donio veliku zaradu i puno manji rizik od težih ozljeda i posljedica.

Logan Paul s druge strane ''dobio je krila'' nakon remija protiv Floyda Mayweathera u šestom mjesecu ove godine. Taj meč također je bio egzibicija i ne kvari Floydov službeni boksački omjer. Bitno je napomenuti kako je Logan Paul fizički puno veći i krupniji nego Mayweather, a većinu meča dobro je koristio tu prednost, forsirajući klinč i odugovlačenje.

U meču protiv Mikea Tysona, YouTuber ne bi imao takvu prednost. Tyson je ponovno u odličnoj fizičkoj spremi, što je i prezentirao u jedanaestom mjesecu protekle godine, tokom meča protiv Roya Jonesa Jr.-a.

Iako se o potencijalno meču Logana Paula i Tysona sve više priča, službene potvrde još nema. Logan je dobio priliku dati kraći osvrt tokom konferencije za medije koju je održao njegov brat, ususret meču protiv Tommyja Furyja.

''Mike Tyson je prestar. Što bi se dogodilo da se borim s njim? Prebio bih starca? To nije kul.'', izjavio je Logan te dodao.

''Brate, o čemu pričamo? On je prestar. Ja imam reflekse poput mačke. Volim Mikea, ne mogu to sakriti, ali mislim da ga mogu pobijediti.''

Čini se kako 26-godišnji Logan smatra da ne može puno dobiti u meču protiv 55-godišnjaka. Naravno, teško je povjerovati da bi YouTuber savladao Tysona ukoliko bi Mike bio imalo ozbiljan u tome meču, no činjenica je kako bi gotovo svi u slučaju Loganove pobjede, isticali kako je Tyson prestar ili da se radi o namještenom meču. Međutim, možda su ove izjave samo taktika Logana Paula da uistinu privuče Mikea na meč.

Linker
11. travanj 2024 19:34