K1 i Boks

Trener Martina Bakolea naveo četiri teškaša koji su nedavno odbili meč s njim: ‘Mi smo na sve pristali, svi su odbili‘

Martin Bakole 

 Anne-Christine POUJOULAT/AFP
Bakole je svakako nezgodan boksač, a nažalost, u profesionalnom boksu je postalo normalno izbjegavati sve dobre protivnike do samog vrha

Neko vrijeme se intenzivno govorilo kako je Martin Bakole trebao nastupiti na velikoj priredbi u Rijadu, a protivnik mu je trebao biti Filip Hrgović. Vijest je kružila internetom, no na kraju od cijele priče ipak nije bilo ništa jer niti je Bakole nastupio na ovoj priredbi, niti je Hrgović službeno išta dogovorio s njim.

Uspješnu godinu Bakole ima iza sebe, a u dva nastupa je upisao i dvije pobjede. U svom trenutno posljednjem nastupu je svladao Carlosa Takama, a Bakoleov trener Billy Nelson je imenovao četvoricu teškaša koji su nedavno odbili meč protiv njegovog borca:

‘‘Martin je sada u top 10. Broj dva je u jednoj organizaciji. Teoretski je trebao biti drugi u četiri organizacije, plus prvaci. Imate Usyka i Furyja, a nakon njih bi se na rang ljestvici trebao naći upravo Martin‘‘, započeo je Nelson u intervjuu za iFL TV, a zatim se dotaknuo imena koja su odbila meč protiv Bakolea:

‘‘Imali smo Franka Sancheza koji je pobijedio Juniora Faa, obojica su nas odbili za meč. Isto je učinio i Jarrell Miller, a iza njega i Wilder. Martinu su ponudili ove četiri borbe, mi smo odmah na sve pristali. Joe Parker je već bio dogovorio meč s Wilderom, a ostala trojica su bez razloga odbila‘‘.

Bakole je svakako nezgodan boksač, a nažalost, u profesionalnom boksu je postalo normalno izbjegavati sve dobre protivnike do samog vrha. Šteta što se meč s Hrgovićem također nije dogovorio, jer bi Filip pobjedom nad Bakoleom dobio puno više nego pobjedom protiv De Morija. No, tko zna, možda im se putevi nekada i isprepletu.

Linker
27. travanj 2024 08:32