K1 i Boks

Tyron Woodley nakon poraza od Paula: ‘Ne znam zašto sam spustio ruku, ali Jakea ćete morati poštovati‘

Jake Paul vs. Tyron Woodley

 CHANDAN KHANNA Afp
Bivši UFC-ov prvak obratio se javnosti nakon teškog poraza od Jakea Paula

Nakon četiri uzastopna poraza koja su ga koštala posla u UFC-u, Tyron Woodley nastavio je s gubitničkim nizom i u boksu. Oba meča protiv Jakea Paula, ‘‘T-Wood‘‘ je izgubio, a posebno bolan i težak jeste onaj današnji poraz. YouTuber je brutalno nokautirao bivšeg UFC prvaka tokom šeste runde današnjeg meča.

Desnica Jakea Paula njegovo je najjače oružje, a to je danas osjetio i Tyron Woodley. Ipak, kad se pogleda usporena snimka, vidljivo je kako Woodley spušta lijevu ruku, netom prije nego je Paul pogodio u njegovu glavu. Naravno da će se sada povlačiti određene teorije zavjere kako je Woodley to napravio (možda uistinu i jeste, op.a.), no Woodley tvrdi kako niti njemu samom nije jasno zašto je to napravio. Tokom konferencije za medije koja je uslijedila nakon meča, Tyron se obratio medijima nakon teškog poraza.

‘‘Rekao sam vam da sam u formi i da ću izgledati fizički bolje od njega. Tako je i bilo. Međutim, kad sam pogledao reprizu, zapitao sam se ‘zašto sam dovraga spustio lijevu ruku?‘ Imao sam obje ruke gore, bio sam spreman blokirati udarac, znao sam da dolazi. Ne znam zašto sam to napravio. Jedna pogreška dovoljna je u ovom sportu.‘‘, objasnio je Woodley trenutak kad je izgubio od Jakea Paula, a zatim je opovrgnuo nagađanja da je gotov s borilačkom karijerom.

‘‘Nisam gotov. Nemojte se sažalijevati nada mnom. Doći će trenutak kad ćete morati poštovati Jakeovo ime.‘‘, rekao je Woodley, a nakon toga, otkrio je, je li ovo najjači udarac koji je primio u svojoj karijeri.

‘‘Nate Marquardt me pogodio s je**no najjačim udarcem. To je vjerojatno bio najjači udarac kojim sam pogođen.‘‘, odgovorio je Woodley.

Inače, Woodley i Marquardt borili su se još 2012. godine, za prvaka Strikeforceove srednje kategorije. Marquardt je slavio nokautom u četvrtoj rundi, a ‘‘T-Wood‘‘ je ususret meču protiv Jakea Paula, otkrio kako nikad nije prežalio što nije osvojio Strikeforceov pojas. Tyron je izrazio divljenje ka izgledu pojasa nekadašnje MMA promocije.

Pomalo je tužno gledati Woodleyja u ovakvom izdanju. U periodu od 2016. do 2018. godine bio je na glasu kao ponajbolji UFC-ov borac te jedan od najboljih velteraša u povijesti UFC-a. Međutim, karijera mu je naglo otišla silaznom putanjom, a nameće se pitanje što je iduće za 39-godišnjaka.

Linker
03. svibanj 2024 07:38